Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem indul el semmilyen...

Miért nem indul el semmilyen játék szinte (se régi, se új) az új gépemen?

Figyelt kérdés

Elvileg a követelményeknek megfelel, de mégis indításkor vagy hibaüzenet (régebbi játékok pl. Jagged Alliance 2), az "újabbaknál" meg simán csak kék képrenyő, ha kilépek akkor hallani a hangokat, de így ennyi.

De még olyanoknál is amik a 12 éves előző gépemen ami minden paraméterben kb. a harmada volt a mostaninak, is simán elbírt (Postal2, Sims2, Left 4 dead stb.)

Egyedül a Forma-1 2010 és az Undertale indul el, az előbbi elindulása elvileg feltételezné, hogy a többivel is illene megbírkoznia.

De valahogy mégsem.

És nem tudom miért.

Igen tudom, ostoba vagyok a számítástechnikában. De most nem ez a lényeg.

#értelem #én ezt nem értem
2019. ápr. 30. 21:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Elkéne indulnia,telepítsd újra!
2019. ápr. 30. 22:20
 2/13 A kérdező kommentje:

Igazából kettő tippem van, mi lehet a baj.

1.Windows 10(?)

2.Hogy a monitorom igazából egy kisebb tv, konkrétan, ha beledugom azt a kábelt amin a csatornák jönnek, simán TV-ként üzemel.

(Filmezni jó rajta)

De a Forma-1 mégis elindul, pedig az is játék.

2019. ápr. 30. 22:23
 3/13 anonim ***** válasza:
Milyen felbontású a monitor?Néhány régebbi játékkal szenvedni kell kicsit mire a manapság használt nagy felbontású monitorokon rendesen tudod használni.Habár ettől függetlenül el kellene,hogy induljanak.
2019. ápr. 30. 22:29
 4/13 A kérdező kommentje:

Igazából fogalmam nincs, mivel a monitort "örököltem", és nem tudok semmit a paramétereiről, csak jól jött mikor gépet vettem az öreg laptop helyett.

Meg lehet ezt nézni valahol?

(Bocsi, tényleg nagyon karó vagyok ebből)

2019. ápr. 30. 22:40
 5/13 anonim ***** válasza:
Az asztalon jobb klikkelsz majd katt a képernyő beállításokra.Ott lesz egy olyan hogy felbontás.Arra vagyok én kíváncsi :D
2019. ápr. 30. 22:42
 6/13 A kérdező kommentje:

Áh. Értem.

1920x1080 - ez az "ajánlott" szerinte.

És most 175-os átméretezésen, de próbáltam úgy is, hogy visszaállítottam a normál-állapotra és úgyis az történt, ami.

2019. ápr. 30. 22:45
 7/13 anonim ***** válasza:
Én is ilyen felbontáson próbáltam régebbi játékokkal játszani és ez miatt nem futottak rendesen.De megnéztem pl. ezt a Jagged Alliance 2-t és elvileg annak indulni kellene.Próbáld meg törölni,majd újratelepíteni őket.Esetleg arra tudok még gondolni,hogy a driverek nem frissek.Ezt úgy tudod megnézni,hogy a windows keresőbe beírod,hogy eszközkezelő és ott kiad minden eszközt ami a gépeden van,és ha valami nem friss akkor valahogyan jelzi.De Youtube-ra beírva találsz erről oktató videókat.Driverek frissítése - ezt beírod és egy csomó segítő videót ad ki.De nem is biztos hogy ez a gond.Sajnos többet én sem tudok már mondani.
2019. ápr. 30. 22:56
 8/13 anonim ***** válasza:

Drivergyanús.

Nézd meg Aida64-ben hogy milyen videokártyád van, majd szedd le a hivatalos oldaláról a drivert.

DirectX End-user Runtime, Microsoft C++ Redist 2005,2008,2010,2012,2013,2017, NET Frameworkök is kellenek, ha nincsenek fent, Frameworkból a 3.0-t szedd le, azzal felrakja azt is meg a korábbit is, a 4-es benne van a Win10-ben.

2019. máj. 1. 11:36
 9/13 A kérdező kommentje:

Felraktam a Framework 3-ast - a DiretX-re közölte, hogy "ennél jobb a végen, szóval nem fogja felrakni"...

De minden maradt a régiben.

Csodás. Ez az én szerencsém.

2019. máj. 1. 18:01
 10/13 anonim ***** válasza:
C++ Redistek, driver? Megvolt?
2019. máj. 1. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!