Milyen adathordozóra (mentésre) archíváljak vagy 50-gb (családi) adatot?
Tehát családi fotókat és videókat szeretnék archíválni valamire ami jónak és megbízhatónak bizonyosul a 2019-es évben.Sokszor kiírok egy két lemezt (DVD-t)és teszem a szekrénybe de most 55 GB-nyi adatot kellene elmenteni .
Így a kérdésem ,hogy csak a DVD lemezek vagy esetleg egy pendrive-t ,winchestert is használhatom (akár 10-15 évig)adatmentésre?!
A DVD a legroszabb.
A oendrive fenetudja enkkore időre.
A HDD jó, ott legalább van SMART adat is, ami előre jelez hibát.
A felhő is jó.
Persze ha csak egy helyen tárolod, még mindig marad kockázat...
1. Ne tárolj semmit egy példányban, és ne tárold az adathordozókat egyszerre egy fizikai helyen.
2. Időnként ellenőrizd az adathordozók olvashatóságát. Ha valami sérül, akkor a másik adathordozóról újraalkothatod.
3. Ár/GB arányban a legkedvezőbb - 16 Ft/GB - a merevlemezes tárolás, utána jön a DVD - 34 Ft/GB - majd a memóriakártya/pendrive - 40 Ft/GB - végén az SSD. (az árak az arukereso.hu adatain alapulnak).
4. Én amondó vagyok, hogy az igen jól sikerült/fontos témájú fotóidat/dokumentumaidat nyomt(atta)sd/dolgoztattasd ki - drága, de hosszútávú megoldás.
"Én amondó vagyok, hogy az igen jól sikerült/fontos témájú fotóidat/dokumentumaidat nyomt(atta)sd/dolgoztattasd ki - drága, de hosszútávú megoldás."
Hahó, 2019 van. Gyűrődik, elveszik, elég vagy csak simán kifakul a nem professzionális fényképpapír miatt. Ezt inkább ne...
Vinyón a gépben ami RAID-ben van és egy másik külső vinyón. Én így tárolok 1 TB-nyi családi dolgot...
"Hahó, 2019 van."
Hahó, a fénykép, a nyomtatás már bizonyította élettartamát.
"Gyűrődik"
Szépen, megfelelő tartóban, képkeretben nem fog gyűrődni.
"elveszik, elég "
Ez érvényes bármelyik adathordozóra.
Én helyedben vennék 2-3dB 2,5" HDD-t (ne a legnagyobb kapacitásúakból) és azokra menteném.
Sajnos a flash alapú tárolók évtizedek alatt elveszthetik adataikat.
"Hahó, a fénykép, a nyomtatás már bizonyította élettartamát."
Igen. Bizonyára ezért nem hívatnak ma már elő fényképeket. És akkor most jön az a parttalan vita hogy honnan tudom mennyien hivatnak elő fényképet...
Ja és a kifakulást kifelejtetted, ami egy pazar képkeretben simán megtörténik.
És igen számoljuk ki mennyi pénzbe, papírba és tárolóhelybe kerülne a jelenlegi 2500 fénykép előhívása persze szigorúan csak azért, hogy biztonságban tudjam :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!