Windows 10 előnyei hátrányai?
Mik a Windows 10 előnyei és hátrányai?
Mire kell figyelni?
Előnye nincs*, hátrányból meg ha mindent leírnék, ide kérhetném a nyugdíjamat is. Azért pár dolog címszavakban:
- Telemetria.
- Nem konfigurálható frissítések.
- Ha már frissítések...
-- [link]
-- [link]
-- [link]
-- [link]
- Önálló életet él, szóval kérdés nélkül képes törölni más rendszerek bootolásához szükséges dolgokat például.
*Többek szerint a DirectX 12 és a Windows Store nagy pozitívum, véleményem szerint viszont semmi hasznosat nem nyújtanak. De ebben természetesen lehet nem értenénk egyet, ha használnád a rendszert.
Előny: elterjedt rendszer és most már kezd lassan használhatóvá (nem jóvá) válni.
Hátrány: Windows.
#5:
A Windows-os csapnivalósági sorrendben:
Win ME > Vista > Win10 > Win8 > Win95 > Win98 > Win3.1 > Win2000 > WinXP > Win7
Emberek... fogjuk fel... a Windows mindig is egy hulladék lesz. Főleg a Windows 10. Nekem amíg Windows 10-em volt minden indulásnál hallani lehetett hogy sanyargatja a merevlemezt. Win7-nél ez egyáltalán nem volt. Nem értem. Miért a Windows a legnépszerűbb, és a "legjobb" rendszer? Mindenki azt a hulladékot használja... rendes rossz nézni iskolában (7.-es vagyok) ahogy a tanárok szenvednek a Windows 10-zel. Mar rutinszerűen segítem meg őket ilyenekben, és a ráadás az hogy SSD-vel kapták a gépeket. Egyszer volt egy olyan update erre a rendszerre, ami nem engedett belépni, elcimkézte a meghajtót... nos, a tanárnak is ezt bekapta a gépe, és persze néztem mi a baja. Be kellett lépni a WinRe-be, aztán ott derült ki az újratelepítés szüksége. Borzalmas. Ajánlom, ha a HDD-d ből szeretnél egy veteményest csinálni, mert ahhoz nagyon ért. Ahhoz is, hogy 15 perc alatt nyisson meg egy rohadt böngészőt, és a felbontást állítgassa magától. Win 8.1-en fut a játék, Winfos 10-en nem. Ez miért is meglepő?
Az iskolai rendszergazdát 60-70 perc beszélgetés után sikerült meggyőznöm arról, hogy az új hálózatra(az iskolánkban a tetőteret átalakítják infóteremmé, és könyvtárrá) ne Windows 10-et használjuk, hanem a Windows 8-at. Persze az igazgató előtt beszéltük meg ezt, mert tudnia kell róla. Ajánlom ha házi HDD gravírozást vállalsz, minden hónapban költeni akarsz a gépedre, újra akarod rakni minden héten, vírust akarsz kapni. Én ajánlom eléd a Linux MINT-et, jobb mint a Winfos, nagyon gyors (ugyanazon a gépen kb 5-15 ször is gyorsabb tud lenni, ha érdekel egy Debian-nal 39 másodperc alatt elindítottam úgy a rendszert hogy azzal a böngészőt is sikerült elindítanom, megjegyzem HDD-vel) ráadásul nincs Linux alapú OS-re vírus. Biztonságos, és maximálisn személyre szabható. Nézz róla videót ha érdekel!
Üdv: vrolandd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!