Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Létezik ilyen USB drive? Most...

Létezik ilyen USB drive? Most vettem

Figyelt kérdés

Azthiszem becsapódtam, de nem vagyok benne biztos.😄

Valaki árult dolgokat, volt köztük egy ilyen Samsung usb/stick, a csomagolása elég eredetinek tűnt, felbontatlan. Ahol irta hogy 256GB-os, a megvétel után vettem észre hogy lehúzható papír és ha leszedtem a papiron már 8Gb állt.

Az usbn magán már 256 gb áll és az hogy USB 3.1

Pont ilyen:

[link]

Még nem volt alkalmam laptopban megnézni, de létezik,hogy eredeti samsung és ennyi gigás?

Olcsó volt szerencsére, de reméltem hátha lopták és tényleg eredeti.

2019. ápr. 4. 09:59
 1/6 Dongaben ***** válasza:
100%
Régi trükk, hogy átírják a vezérlő-chipet pendrive-n és átcímkézik. Bedugod a gépbe, és látod, hogy 256 Gb-os...aztán ráfér kb. 7.4 Gb adat.
2019. ápr. 4. 10:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Átverés, de nem azért mert roma árustól vetted nyomott áron. A netről rendelve is ugyanazt a hamisítványt kapod, ha irreális az ár/kapacitás aránya, és több száz gigákat 1-3 ezerért adnak el neked.
2019. ápr. 4. 10:25
 3/6 A kérdező kommentje:
Gondoltam..köszi a válaszokat. De azért az a 8gb meg hogy samsung az úgy rendben van?:)) Tehát tényleg Samsung és megbízható lehet?
2019. ápr. 4. 10:41
 4/6 Dongaben ***** válasza:
100%
Egy kollégám rendelt pár éve több darabot a 32Gb Kingston-ból, amivel ugyanez volt a helyzet. Aztán 1000-ért eladta darabját, hogy legalább ne bukjon... Annyit megért. A mai napig azt használom a kocsiban zenére.
2019. ápr. 4. 10:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Lehet akár eredeti Samsung is, de az biztos, hogy problémás.

Ez úgy szokott lenni, hogy vagy megszerzik a gyárihibás, selejt darabokat, amiknek rossz a vezérlője, vagy eleve kisebb kapacitású pendrivokat vesznek, aztán átprogramozzák, hogy pl 8GB helyett 128GB-ot mutassanak.

Egyszerű user nem veszi rögtön észre, mert a valós kapacitás általában probléma nélkül ráfér, max lassú. Aztán ahogy túlmégy a valós kapacitáson vagy felülírja a meglévőket, vagy elvész minden további adat.

Vannak erre konkrét programok, amik megmondják a valós kapacitást és letesztelik az egészet.

Én is volt, hogy olcsó pendrivokat rendeltem, 8GB-nak voltak hirdetve és azokban tényleg benne volt a 8GB chip, csak a vezérlő volt rossz és 6GB után minden adat elveszett.

Én akkor megoldottam úgy, hogy csináltam rájuk 6GB-os partíciót és eladtam őket 6GB-os pendriveként. Így a vevőt se vágtam át, mert az a kapacitás tényleg működött.

2019. ápr. 4. 11:06
 6/6 A kérdező kommentje:

Értem, köszi a válaszokat!

Milyen programmal tudnám ezt megnézni?

2019. ápr. 4. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!