Létezik ilyen USB drive? Most vettem
Azthiszem becsapódtam, de nem vagyok benne biztos.😄
Valaki árult dolgokat, volt köztük egy ilyen Samsung usb/stick, a csomagolása elég eredetinek tűnt, felbontatlan. Ahol irta hogy 256GB-os, a megvétel után vettem észre hogy lehúzható papír és ha leszedtem a papiron már 8Gb állt.
Az usbn magán már 256 gb áll és az hogy USB 3.1
Pont ilyen:
Még nem volt alkalmam laptopban megnézni, de létezik,hogy eredeti samsung és ennyi gigás?
Olcsó volt szerencsére, de reméltem hátha lopták és tényleg eredeti.
Lehet akár eredeti Samsung is, de az biztos, hogy problémás.
Ez úgy szokott lenni, hogy vagy megszerzik a gyárihibás, selejt darabokat, amiknek rossz a vezérlője, vagy eleve kisebb kapacitású pendrivokat vesznek, aztán átprogramozzák, hogy pl 8GB helyett 128GB-ot mutassanak.
Egyszerű user nem veszi rögtön észre, mert a valós kapacitás általában probléma nélkül ráfér, max lassú. Aztán ahogy túlmégy a valós kapacitáson vagy felülírja a meglévőket, vagy elvész minden további adat.
Vannak erre konkrét programok, amik megmondják a valós kapacitást és letesztelik az egészet.
Én is volt, hogy olcsó pendrivokat rendeltem, 8GB-nak voltak hirdetve és azokban tényleg benne volt a 8GB chip, csak a vezérlő volt rossz és 6GB után minden adat elveszett.
Én akkor megoldottam úgy, hogy csináltam rájuk 6GB-os partíciót és eladtam őket 6GB-os pendriveként. Így a vevőt se vágtam át, mert az a kapacitás tényleg működött.
Értem, köszi a válaszokat!
Milyen programmal tudnám ezt megnézni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!