Macbooknak árt-e ha csak lehajtom éjszakára, meg ha nem használom, (tehát nem kapcsolom ki? )
Szia!
Leírom, hogy mi az én tapasztaltom. Nos én 2013-ban vettem egy ilyen retinás csodát. Én csak akkor kapcsolom ki, ha utazok és a táskájába szépen be van csomagolva. Nekem is furcsa volt mikor még csak olvasgattam róla, hogy milyen is a Mac. Akkor még Vistát használtam azt konkrétan nem illett altatni mert képes volt abba is belefagyni. Ezt a rendszert úgy csinálták meg, hogy ne kelljen olyan nagyon gyakran újraindítani. Csomó dolog úgy fut a háttérben, mondjuk a töredezettség menetesítés, hogy arról Steve Jobs szavaival élve senkinek sem szabad tudomást szereznie. Régen még a cserélhető memóriák korában azt elő lehetett adni a Mac-el, hogy alvó állapotban kivetted a memóriát és betettél a helyére egy másikat. Ugyan ezt elő lehetett adni az akksicserével is. Akkor még kívülről is hozzáférhető akkukkal voltak szerelve ezek a gépek. Levetted a merülőfében levő akksit, közben aludt a gép! Betetted a feltöltöttet és máris dolgozhattál tovább a gépen. Nekem normál üzemben akkor van gép újraindítás amikor megérkezik az aktuális szoftverfrissítés rá. Akkor újraindul rendezi a lelkivilágát és használom tovább. Altatás az van elalszik magának ha épp nem használom aztán uccu neki. Nagyon robosztus rendszer. Nem lesz baja, ha nem kacsolod ki állandóan! Nyugodj meg! Régen volt egy ilyen viccféle, hogy egy irodában miről ismerni fel, hogy valaki Macbookot használ? Simán lehajtja a gép kijelzőjét és úgy viszi magával. Míg a wines kollégák kikapcsolják és úgy viszik, közben izgulnak, hogy bebootol e újra a gépük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!