Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy lehet a bitcoin névtelen...

Hogy lehet a bitcoin névtelen ha meg kell adni az adatokat?

Figyelt kérdés

Csak éppenhogy belenéztem, hogy mi is ez.

Láttam egy videót, hogy hogy kell egy ilyen pénztárcát (ha jól tudom így hívják) nyitni.

Viszont alapból kellett a mobil szám a visszaigazoló sms-hez.

Itt már simán megtalálható az illető.

Aztán mikor beregisztrált a manus akkor mondta, hogy be kell szkennelni valamelyik igazolványunkat.

Itt meg aztán már 100%-ban tudni lehet, hogy ki kicsoda.

2019. febr. 19. 21:12
 1/4 anonim ***** válasza:

"Láttam egy videót, hogy hogy kell egy ilyen pénztárcát (ha jól tudom így hívják) nyitni."

Ezek csak az online tárcák ("hot wallet").

Vannak asztali gépen illetve mobiltelefonon futó offline tárcák ("cold wallet") - Bitcoin core, Electrum, Multibit, Mycelium,... - is.

"Aztán mikor beregisztrált a manus akkor mondta, hogy be kell szkennelni valamelyik igazolványunkat."

Ez is csak bizonyos online tárcáknál kell.

2019. febr. 19. 21:30
 2/4 anonim válasza:
lehet névtelenül is csinálni csak akkor jobban kell érteni hozzá, mert ahogy szürke mezőre lépsz szürkékkel fogsz találkozni
2019. febr. 20. 19:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Akkor tudsz anonim és visszakövethetetlen lenni, ha:

- "papír" tárcát használsz és azt is egy offline tárca generátorral készíted

- nem regisztrálod magad kriptotőzsdén és kriptováltón, nem váltasz kriptopénzt automatában, tehát semmi olyat nem csinálsz, ahol bármilyen adatodat meg kell adni

- kriptopénzt valódi pénzért csak másik magánszemélytől veszel, vagy adsz el, de azt is úgy, hogy személyesen intézed, napszemüvegben (vagy jobb maszkban, de az feltűnőbb), elváltoztatott hangon (hogy ne tudjon rólad pontos személyleírást adni)

- ha kriptopénzen veszel valamit, akkor azt álnéven rendeled meg, személyes átvétellel (hogy ne derüljön ki a tartózkodási helyed), vagy egy semleges helyszínen átvéve, szintén ügyelve arra, hogy használható személyleírást ne tudjanak rólad adni

- lekövethetetlen csatornákon kommunikálsz

2019. febr. 21. 15:59
 4/4 anonim válasza:

és még igyis megeshet hogy csak azt hitted hogy nem hagytál nyomot magaután.

a bitcoin anonimitása csak egy mítosz, leginkább egy hamis támadási pont azoktól, akik el akarják hitetni hogy valami rossz a bitcoin.

2019. febr. 21. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!