Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem tudok feltölteni...

Miért nem tudok feltölteni JPG file-t?

Figyelt kérdés
Van egy 4 éves Asus laptopom , gyári telepítésű Win 10-zel . Sokszor előfordul , hogy nem tudok feltölteni fényképeket különféle oldalakra , mert " nem megfelelő file formátum " . JPG-t kér , de hát azok a képek , mutatja is , ha rámegyek a kurzorral . Vagy van különbség a jpg és a JPG között ? Legutóbb a vadkamerámról feltöltött képekre írta , hogy az " applikaite/jpg nem megengedett formátum . De itt is JPG-t ír a gép . Van rá valami megoldás ? Mondjuk elég fura szokásai vannak a Winnek a gépemen .

2019. febr. 8. 22:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Vannak oldalak, ahova nem tudsz nagy felbontásut tölteni mert nem engedi. Én le szoktam "butítani", hogy ne foglaljon el túl sok helyet. Ez csak egy javaslat.
2019. febr. 8. 22:13
 2/6 tabaki ***** válasza:
Ööö ezt az „applikaite/jpg”-t nem mondhatnám, hogy értem. Ha nem csak eltévesztetted, akkor ez nem fájlnévnek, hanem mappanévnek néz ki. Egyébként meg nem értek hozzá, de el tudom képzelni, hogy mondjuk a színmélységgel lehet probléma. A jpg kiterjesztés még nem jelenti egyértelműen a formátumot, lehet, hogy pl. egy 64 bites kép esetén a fejlécből észreveszi, hogy eltér a szokásostól, és nem tudja kezelni. Mondom, ez csak egy tipp, lehet, hogy valami egészen másról van szó.
2019. febr. 8. 22:23
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az "applikaite/jpg" a MIME típus akar lenni, de ilyen nem létezik. A jpg képé image/jpg, a jpeg-é image/jpeg, application/jpg nincs. A hibát valószínűleg az okozza, hogy valamelyik program (pl. az Autodesk Pixlr pont ilyen) hibásan írja át a regisztrációs adatbázist, így:

HKLM\SOFTWARE\Classes.bmp\Content Type: "application/bmp"

HKLM\SOFTWARE\Classes.gif\Content Type: "application/gif"

HKLM\SOFTWARE\Classes.jpeg\Content Type: "application/jpeg"

HKLM\SOFTWARE\Classes.jpg\Content Type: "application/jpg"

HKLM\SOFTWARE\Classes.png\Content Type: "application/png"

HKLM\SOFTWARE\Classes.tif\Content Type: "application/tif"

HKLM\SOFTWARE\Classes.tiff\Content Type: "application/tiff"

Ennek így kéne kinéznie:

HKLM\SOFTWARE\Classes.bmp\Content Type: "image/bmp"

HKLM\SOFTWARE\Classes.gif\Content Type: "image/gif"

HKLM\SOFTWARE\Classes.jpeg\Content Type: "image/jpeg"

HKLM\SOFTWARE\Classes.jpg\Content Type: "image/jpg"

HKLM\SOFTWARE\Classes.png\Content Type: "image/png"

HKLM\SOFTWARE\Classes.tif\Content Type: "image/tif"

HKLM\SOFTWARE\Classes.tiff\Content Type: "image/tiff"

2019. febr. 8. 22:52
 4/6 anonim ***** válasza:
Én még azt is el tudom képzelni, hogy a kiterjesztés nem JPG, hanem JPEG, amiatt nem fogadja el a szerver.
2019. febr. 9. 10:41
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ! Most megnéztem : application/jpg fájltipus nem megengedett . Kérik , hogy képfájlt rakjak fel .Az is igaz , hogy ezeket a képeket importálás után nem a képek , hanem a fényképek>mappák>legutóbbi importálások közt találtam csak meg . A képek PTDC...JPG , a videók PTDC...AVI jelzésűek . Bár a többi képfeltöltés sikertelenségére nem ad magyarázatot . Volt ami nagy volt , de sokszor írta , hogy nem jó a formátum .
2019. febr. 9. 21:57
 6/6 A kérdező kommentje:
A hibásan átírt a regisztrációs adatbázist lehet valahogy orvosolni ? Vagy ilyen aztán kész ?
2019. febr. 9. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!