Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Számítógép vagy internet...

Számítógép vagy internet ideiglenes letiltása?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy a számítógépet vagy akár az internet hozzáférés le lehet kacsolni egy bizonyos ideig?

A számítógép mondjuk 10 és 06 óra között kérjen jelszót vagy az internet ebben az intervallumban inaktív legyen.

2019. febr. 2. 12:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Router-ek szoktak erre lehetőséget adni.

Be lehet állítani időtartam szerint, hogy milyen forgalom menjen, azt hiszem, a QOS csomagütemezőn belül szoktak erre lehetőséget adni és egységesen sávszélességet szerintem elég 0 KB-ra állítani, lehet az új router-ek esetén már más menüpont van ilyne korlátozások beállítására.

Esetleg még a "parental control" lehet a megoldás, bár ott inkább honlapok blokkolására nyílik lehetőség, de lehet a net is állítható időpont szerint.

Router útmutatóját nézd meg.

2019. febr. 2. 12:35
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy pl. csomagütemezőben egységesen állítható -e ez a sávszélesség-dolog, úgy rémlik, hogy gépenként kellett, bár én soha nem állítottam.

Ha gépenként kell korlátozni, akkor statikus IP-címet kell adni minden gépnek és úgy beállítani a korlátozást, viszont lehetőséget érdemes adni arra is, ha új eszköz csatlakozik és akkor az DHCP-t kap, akkor annak menni fog a net, ami lehet nem kívánatos.

Lehet központilag is lehet ezt állítani a csomagütemezőben.

2019. febr. 2. 12:37
 3/3 anonim ***** válasza:
Windows családbiztonsággal be lehet állítani.
2019. febr. 2. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!