Számítógép vagy internet ideiglenes letiltása?
Az lenne a kérdésem, hogy a számítógépet vagy akár az internet hozzáférés le lehet kacsolni egy bizonyos ideig?
A számítógép mondjuk 10 és 06 óra között kérjen jelszót vagy az internet ebben az intervallumban inaktív legyen.
Router-ek szoktak erre lehetőséget adni.
Be lehet állítani időtartam szerint, hogy milyen forgalom menjen, azt hiszem, a QOS csomagütemezőn belül szoktak erre lehetőséget adni és egységesen sávszélességet szerintem elég 0 KB-ra állítani, lehet az új router-ek esetén már más menüpont van ilyne korlátozások beállítására.
Esetleg még a "parental control" lehet a megoldás, bár ott inkább honlapok blokkolására nyílik lehetőség, de lehet a net is állítható időpont szerint.
Router útmutatóját nézd meg.
Nem tudom, hogy pl. csomagütemezőben egységesen állítható -e ez a sávszélesség-dolog, úgy rémlik, hogy gépenként kellett, bár én soha nem állítottam.
Ha gépenként kell korlátozni, akkor statikus IP-címet kell adni minden gépnek és úgy beállítani a korlátozást, viszont lehetőséget érdemes adni arra is, ha új eszköz csatlakozik és akkor az DHCP-t kap, akkor annak menni fog a net, ami lehet nem kívánatos.
Lehet központilag is lehet ezt állítani a csomagütemezőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!