Megéri ez a számítógép a 140 ezret? És tudna futni rajta rendesen a pl. : CS:GO, vagy az MTA? Köszönöm előre is a válaszokat. Esetleg egy konfiguráció ajánlatnak is örülnék ha valaki tud jobbat 200 ezerig.
Konfiguráció típusa Asztali számítógép
Használat Gamer
Operációs rendszer Free DOS
Súly 8 kg
Szín Fekete
PROCESSZOR
Processzor gyártó AMD
Processzor típusa Ryzen 5
Processzor model 2400G
Processzormagok száma 4
Architektúra Zen
Alap frekvencia 3600 MHz
Turbo Boost frekvencia 3900 MHz
Cache 6 MB
Integrált grafikus processzor AMD Radeon™ Vega 11
ALAPLAP
Alaplap gyártó Gigabyte
Alplaplap model Gigabyte AB350M-DS3H
Processzor foglalat AM4
Chipset AMD B350
Hátpanel portok 1x PS2, 4x USB3.0, 4x USB2.0, HDMI, DVI, LAN, Hang
Hálózat 10/100/1000
RAM MEMÓRIA
Memória típusa DDR4
Memória kapacitás 8 GB
Memória frekvenciája 2400 MHz
Maximális memória 16 GB
Elfoglalt slotok 1
TÁROLÁSI KAPACITÁS
Tárhely típusa HDD
HDD/SSHD gyártó és modell Toshiba
HDD/SSHD kapacitás 1 TB
HDD/SSHD csatolófelület SATA 3
HDD fordulatszám 7200 fordulat/perc
VIDEÓKÁRTYA
Videókártya típusa Integrált
Videókártya model Vega 11
KIJELZŐ
Webkamera Nincs
HÁZ & TÁPEGYSÉG
Ház gyártó & model Danubius
Ház típus Middle Tower
Tápegység teljesítmény 500 W
Optikai meghajtó DVD RW
Processzor hűtés típusa Levegő
Ez valami előre összerakott gép? Nekem úgy tűnik, azért kérdem.
A RAM-ból lehetne 2 modul DualChannel üzemmódban, ha már az IGP-t használja a gép, hogy kihasználhasd maximálisan azt. Én a tápegységben sem bízom annyira, de ha brand gép, akkor gond nem lehet, hisz remélhetőleg ma már figyelnek ennyire a gyártók brand gépek esetében. Egy SSD is lehetne benne, bár ezt utólag be tudod szerelni te is a gépbe. A rá telepített rendszer az meg ugye mindegy, bármikor felrakhatsz egy neked megfelelőt.
Maga a gép a leírt játékokat maxon is vinni fogja, ezt kétségtelen, nincs nagy gépigényük eleve a játékoknak. Arra kell csak figyelni, hogy mindenképp DualChannel módban 2db RAM modul legyen a gépben, mert máskülönben kb. feleannyit fogsz tudni csak kihozni abból a Vega 11-ből.
Ezekből az adatokból azt mondanám igen, de előre összeszerelt gépeknél sajnos ez nem elég.
Előre összerakott gépek mindig drágábbak, mert rá kell tenni az összeszerelőnek a munkadíjat + profitot. De mivel ezekkel együtt a gép túl drága lenne, ezért elkezdenek észrevétlenebb területeken spórolni. Tehát a legfontosabb hardverek lehet, hogy jól fognak kinézni az árért cserébe, de spórolni fognak a hűtésen, a házon és ami a legfontosabb, a tápegységen.
Én pár hónapja építettem egy nagyon hasonló gépet, annyi különbséggel, hogy 2400G helyett 2200G-t használtam, de ezen kívül megegyezik (csak márkabeli különbség van). Az volt 130e körül, úgyhogy ez 140e-ért nem hangzik rosszul egyáltalán. Éppen ezért vagyok biztos benne, hogy valahol lehúzás van. A procinak elég a gyári hűtő, úgyhogy ott nincs nyereség, így garantálom, hogy valami ótvar rossz noname tápegységet raktak a házba, ami remélem mondanom sem kell, hogy kizáró tényező kell, hogy legyen. Nekem a 130e-ben egy Cooler Master 80+Bronze táp van, az összerakottban meg valami tűzvédelmi előadás leselejtezett mintapéldánya. A ház egy valamirevaló full edzett üveg ház 2 120mm-es ventivel, az összerakott valami üzemi fém doboz, lehet ventik nélkül.
Szóval előre összerakott gép sohasem éri meg. A legjobb, ha személyesen rakod össze. Közel sem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnhet és nagyon sok pontos, részletes leírás/videó van az interneten segítségként. Vagy ha van ismerősöd, aki ért hozzá, kérj tőle segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!