Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Új hangszóróm ami egy Genius...

Új hangszóróm ami egy Genius SP-HF 800A 2. 0 Van neki egy jack bemenete ami lime in vonalbemenet de ide dughatók mikrofonos fejhallgatót is vagy bármilyen hedszetet?

Figyelt kérdés

Ki probáltam már mikrofonos fejhallgatóval is ami szintén genius márkájó de érdekes modón ha a 3.5 jack zöld színű csatlakozott ha teljesen be dugom a lime in mini jack portba ami a hangfal elején van akkor nem ad ki hangót se a hangfalón és se a fejhallgatóból sem , de ha nem egészen űtkőzésig dugom a jack csatlakozott csak ép hogy rá dugoma jukba akkor ad hangot a felhallgatóból is meg a hangszoron is is , és ugyanigy letesztlttem egy Samsung sztereo haedszetel is de ott is ugyanaz a helyzet ha egészen be dugom akkor semmi hang de ha csak a feléig dugom be vagy még adig sem akkor van hang ?

Ez a lime in akkor ezzek szerint más mint a hagyományos jack bemenet ami megvan jelölve általában fejhallgató ikonu jelel ?

Lett még volna egy Genius SP-HF 500A 2.0 hangszóró ami picit olcsobb lett volna de azon már volt 2 jack bemenet is amin az egyiken ott lett volna fejhallgató ikon és lime in is , eredetileg ezt a 500A akartam volna meg venni de nem volt raktáron és akkor maradt a 800A , de ha a 800A jobb a 500A tól akkor mért csak 1 jack bemenet került belle ? És ugye van neki két tekerője egyik a volume a hang de van olyan hogy tune az mire alkalmas ? Csak mert tekergettem fel és le kőzbe zenét beraktam de nem tapasztaltam semmit de a tune akkor mire jó ?

Amúgy jó ez a 800A genius hangszóró ?

2018. dec. 29. 02:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Az nem lime hanem line.

Nem zöldcitromra hanem vonalszintű jelre van tervezve.

És az in az bemenet,nem kimenet. Azért nem szól ha kimeneti eszközt dugsz rá.

Ha viszont félig dugod csak be akkor úgy érzékeli hogy nincs bedugva így küldené ki a számítógép jelét végfokra majd hangszóróra de így akkor a füles is kap a vonalszintű jelből ami kb pont ideális hogy meghajtsa. Mivel az előfok és végfok között van ez az elágazás,ami normális használat mellett nyitja az előfokos áramkört és helyette a vonalszintű jelet küldi rá, (A telefonban is ilyen csatlakozó van,ami érzékeli mikor van bedugva fülhallgató) egy Y elágazást csináltál ezzel.

2018. dec. 29. 03:36
 2/8 A kérdező kommentje:

Ha be akkarom dugni vagy a fejhallgatót vagy a Samsung hedszetet akkor van egy ilyen rugója belűlrúl ha a rugon túl megyek már akkor nem ad semmi hangot se a hangszóróból se a fülesből vagy a fejhallgatóból , és egyből azt gondoltam hibáshangfalat kaptam de arra is gondoltam akkor ezt a vonalbemenetes jack bemenetet nem feltétlen arra tervezték hogy fejhallgatót dugjak rá ?

Ahogy már írtam nem szabad teljesen bedugnom a fejhallgatónak a jacjét , csak éppenhogy csatlakoztatnom kell a jukba de az nem igazán jó mert van hogy nincsen tartás és mintha kontatos lenne van hogy elmegy a zene vgy visszajőn , azzért lett volna jó ha teljesen bedughatóm de akkor ez nem hiba a hagszrónónak így tervezték akkor ezeket a line it es jack bemeneteteket hogy ne tudjam teljesen bedugni a 3,5 es jack hedszetet ?

Bocs ha hülyeségeket írok de ki adtam érte 12 ezret és igy picit ellégé picit elbizonyodtam , de lehet akkor jobb válaztás lett volna a 500a , annak igaz kisebbek a hangfalai meg az csak 1 utasu , ez a 800 as meg 3 as de erre kűlún nem tettek fejhallgató bemenetet ahogy márirtam hogy a 500 as nál meg is van jelölve az ikon hogy ott a fejhallgató vagy is ott ugy van hogy van egy kék jelőlésű jeck bemenet és egy zöld.

De mindegy akkor csak ugy jön ki hang a fejhallgatóbón ha nem dugom b teljesen és átne lépjen azt a választó izét.

2018. dec. 29. 10:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Azthiszem nem fogalmaztam világosan..

A hangfalnak semmi baja!

TILOS bedugni fülhallgatót és fejhallgatót line inbe,mivel az bemenet és nem kimenet!

Így tönkre fog nagyon gyorsan menni!

1-1,5V-os jelhez lett tervezve,amin van előerősítés már. Ilyen például a számítógép,mp3,aktív mikrofonok,hangkártyák.

2018. dec. 29. 21:31
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem is használom a fejhallgatót a hangszoró line it en mert az alaplapom jack bementen használom ( rozsaszin , zöld ,kék ) ,csak azért lett volna jobb a hangfalon mert a felhallgatóm kábelje elég rővid és a hangszóróból csatlakoztatva kényelmesebb lett vona , de mindegy teszteltem és az a lényeg ad ki hangot a line it ről is ha nem dugom be teljesen , de rá is kérdeztem az eladót és monták rá lehet dugni hedszetet is , de a dobozán rá van tüntetve a hangfalnak hogy telefont rá tudok kötni erősitésnek ha beszerzek olyan kábelt aminek mind a két feles 3.5 jack es- , akkor erre lett kitalálva a line it vonalbemenet ? Ha a 500A modelt vettem volna meg aminek ugye külőn van fejhallgatója is akkor hangzásban rosszabb lett volna a 800A tól ? Nem a fejhalgatóra értem ha mongyuk normálisan szeretnék zenét hallgatni youtubról jó hangosan ?
2018. dec. 30. 10:03
 5/8 anonim ***** válasza:

Fogalmam sincs milyen hangja van a másik hangszórónak.

De úgy érzem azt is hiába magyarázom hogy csak lejátszó eszközt szabad dugni a line in bemenetre.. Tönkre fog menni.

Ha line out kimenet lenne akkor lehetne rádugni a fejhallgatót.

2018. dec. 30. 10:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyébként igen,a line in az pontosan arra van hogy telefont rádug az ember és a hangfalon szól.

Ha csak a rövid kábel a probléma akkor pedig lehet venni hosszabbítót.

2018. dec. 30. 10:15
 7/8 A kérdező kommentje:

Oké értem akkor lényegében erősitésre szolgál a line it , ha mongyuk a telefonomon halgatok zenéz felteszem teljes hangerőre de meg mindig nem ellég hangós akkor ha rá kötöm a line it re akkor még hangosabb lehet vagy is erősítőnek is alkalmas a hangfalam amit vettem ?

De fejhallgatot nem fogom rá rakni mert ott az alaplapi hangkártya meg a szamitógépházon is van fejhallgató bemenet.

2018. dec. 30. 22:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen,az aktív hangfal felerősíti a telefon jelét..
2018. dec. 30. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!