Mi történik, ha anélkül csukom le a PC-met, hogy a különbözö nyitott ablakokat becsuknám, és nem kattintanék az "elzár"-ra?
Többször látom, hogy nyitott gépeknek egyszerűen lehajtják a fedelét anélkül, hogy elzárnák, ahogy fent leírtam.
Nem árt ez a gépnek?
(Acer számítógépem van egybként.)
Ilyenkor általában leállítás helyett a gép alvó állapotba kerül, tehát mentődik a munkamenet, a gép nem kapcsol ki.
Nem "elzár" hanem "leállít" :D
PC-t nehezen tudsz lecsukni, ha laptopra gondolsz akkor az általános beállítás az szokott lenni, hogy alvó állapotba kerül a gép. Az alvó állapot egy energiatakarékos állapot, amelyből a számítógép gyorsan tudja folytatni a teljes áramellátású működést. Gyakorlatilag ha alvó állapotban van egy laptop, akkor csak a memória van áram alatt, aminek a fogyasztása néhány watt.
Nem ártalmas. Az előfordulhat, hogy egy áramszünet miatt elveszíti a memória a tartalmát (PC-k esetében, laptopban ha van akksi akkor nem), de mivel az alapértelmezett alvás hibrid módban történik így készül mentés merevlemezre és ilyenkor onnan állítja vissza magát a rendszer.
Köszönöm a válaszokat, és elnzést a helytelen szóhasználatokért.
Amikor én elköltöztem Magyarorszáról, a számítógép ritka volt, mint a fehér holló, és a lehajhtató tetejű hordozható még nem is létezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!