Hogyan tudnám újratelepíteni a Windowst adatvesztés nélkül?
Újra szeretném telepíteni a Windows 7est, mert egy vírus(vagy valami hiba) miatt nem indul el. Legalábbis, ha elindítom akkor egy fekete képernyő fogad háttérvilágítással és a klasszikus egérrel, emiatt nem tudom egyszerűen a pendrivera menteni az adataimat.
Boot menüt betudom hozni meg minden rendben van, csak amikor a "Windows indítása" felirat van azután csak a fekete képernyő fogad.
Így még valahogy menthetőek az adataim vagy mindegyik oda? Nagyon fontos dolgok vannak a HDD-n, de így nem tudok hozzáférni..
Ha ez segít, a HDDn belül 2 partíció van, a 2.-on nincsenek annyira fontos dolgok.. (Arra gondoltam, hogy talán lehetne erre telepíteni és valahogy megoldani, hogy ez bootoljon. )
Kiírsz egy Hiren's bootCD-t, azon egy komplett oprendszer van, HDD tesztelő, javító progikkal. Ezzel átmásolhatod az adataidat a 2. partícióra...
#1,2
Azaz úgy érted, hogy pl. haverom pcjén ezt kiírom CDre (vagy pendrivera), bedugom a saját gépembe, ezzel bootolom a PCt és átmásolom vele az első partícióról a dolgokat a másodikra?
Ui: Bocsi, nagyon sügér vagyok a gépekhez, azért kérdeztem rá mégegyszer :D
"HDDn belül 2 partíció van, a 2.-on nincsenek annyira fontos dolgok."
Pedig ezen kellene lennie a fontos dolgoknak.
NE telepíts 2 HDD-re! Csak a C-re egyedül!
Ami ott van adatod -C-, azt másold át a másik partícióra valami live rendszerrel (Hiren's pl). Aztán bootolsz a telepítővel, formázod a C-t...next-next.
Igen, CD-re penre kiírod, boot róla. Lesz egy sokfunkciós netes oprendszered többféle fájlkezelővel, de elég akár az intéző is. Azt másolsz át a "C"-ről ami kell, majd bootolsz egy telepítőlemezről és format majd telepítés.
Legközelebb viszont - pont ezért - ne a "C"-re rakd a személyes és fontos dolgaidat, hanem a "D"-re és akkor semmit nem kell másolgatnod...
Kedves #4!
A 2. Partíción a játékaim vannak, mert a C-n nem fér el..
A C-n zenék, fotók, jelszavaim, és egyéb fontos dolgaim vannak az asztalon, ami tudtommal a Cről érhető el. ()
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!