Van egy canon mg 5650 nyomtatóm b203-as hibakóddal mi lehet a hiba?
Felhasználói kézikönyv 943. oldal:
B203
Ok
Olyan hiba történt, amelynek elhárításához kapcsolatba kell lépnie a szervizközponttal.
Megoldás
Kapcsolja ki a készüléket, és húzza ki a készülék tápkábelét a tápcsatlakozóból.
Lépjen kapcsolatba a szervizközponttal.
Elvileg elakadt/piszkos/sérült nyomtatófej okozza:
- több esetben megjavult ha kikapcsolt állapotban kinyitod a patronokat takaró fedelet, majd bekapcsolás után, mikor megindul a nyomtatófej, akkor visszazárod, végül pár perces önjavítási folyamat után jó lesz: [link]
- valakinek meg elég volt, ha vízzel alaposan kimosta a fejet: [link]
Biztos találni még több tippet, ha a fentiek nem működnének:
Nekem közvetlenül firmware frissítés után jelent meg a hiba (sikeres frissítés után 3 másodperc). Szervíz fejcserét javsolt 35eFt-ért. Az ügyfélszolgálat megcsak azt hajtogatta, hogy nem a firmware frissítés okozta a hibát. Közvetlenül előtte még nyomtatott (ahogy azt éveken keresztül tette...).
A CspCsj által is javasolt megoldás eltüntette a B203-as hibát.
Nyomtatni nyomtat, csak az a baj, hogy egyetlen tintacsepp sem jut a papírra. Viszont a fejtisztításkor szépen kifröcsköli a szivacsra a tintát...
Ezen az oldalon, a kommentben leírt megoldás javította csak:
(vettem egy Epson EcoTank-ot)
Nálam egyik sem segített.
Hiába áramtalanítottam, fedél fent-lent, csak a hibakód jött be.
Addig jutottam, hogy Fedél fent, Bekapcs, és PC-ről ráküldtem gyorsan egy Fokozott tisztítást.
Mire bekapcsolt a Canon, el is indult a tisztítás, kijött 2 tesztoldal, aztán 4 oldalt már tudtam is nyomtatni.
Hogy meddig lesz így jó, nem tudom.
Kellett neki ez a tisztítás.
Az utángyártott tinta tett be neki?
Ritkán használjuk, havi pár oldal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!