Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A 6GB-os 1060 is tud hozni...

A 6GB-os 1060 is tud hozni újabb játékoknál stabil 60 fps-t?

Figyelt kérdés

Ugye ha 60Hz-s a monitorom fölös venni 1070-et. Jól gondolom? Pedig kinéztem használtan tök jó áron az MSI változatát,nagyon állat kárya,aztán rájöttem,ninca monitorom.

Nem vágyok sokra csak ha leülök ne keljen levinni mindig a grafikát és meglegyen egy 55-60 fps olyanoknál mint BF1,Rise Tomb Raider,Forza 4 stb

Ryzen 2600X és a fent említett kártya elég lenne erre 12GB Rammal?

Egy ilyen bottleneck calculator azt mutatta hogy ez a kártya kicsiz gyengusz ehhez a procihoz. Ez bullshit ugye?

2018. nov. 29. 08:57
 1/10 Adam1c1 ***** válasza:
GTX 1060 6GB egy nagyon jó kártya, ami bármi alatt képes hozni a stabil 60FPS-t, de magas élsimítással meg lehet ölni. Szóval ultrán tuti meg fog bukni Rise Tomb Raider alatt. Minden beállítás, meg igények kérdése. A GTX 1080-at is ki lehet akasztani ha valaki nagyon akarja. Szóval én azt javasolnám, hogyha még nincs meg a GTX 1060 sem neked otthon, és megelégszel a magas beállításokkal, kevéske élsimítás mellett, akkor elegendő lesz számodra ez a kártya is. Tudom, mert nekem is ez van. 60Hz-es monitor mellett viszont a VSYNC-t kapcsold be a játékban, és egyenletes legyen a képkockaszám. A processzorral sem lesz gond. és bőséggel elegendő 12GB ram is.
2018. nov. 29. 09:42
 2/10 A kérdező kommentje:
Koszi szépen. Még az RX 580-on gondolkodtam. Nem tudtam dönteni mert teszteknel volt hogy ez volt hogy az mutatott több fps-t
2018. nov. 29. 10:27
 3/10 Adam1c1 ***** válasza:
Igen, ez normális. Egy értelmes tesztnél ez így van sajnos. Játék függő a dolog. Tomb Raidernek picit talán jobb az RTX kártya, de nincs nagy különbség, és a legtöbb játék szerintem Nvidia párti.
2018. nov. 29. 16:29
 4/10 Adam1c1 ***** válasza:

Elírtam. szóval:

*Tomb Raidernek picit talán jobb az RX 580

2018. nov. 29. 16:30
 5/10 A kérdező kommentje:

Gyönyörű game a Tomb,ahhoz képest nincs is akkora igénye mint egyeseknek. A nagy élmény miatt 40-en is végigtoltam és még így is voltak fps lagok,de a többi jó játékomat nem szeretném így.

És amúgy melyik változatát mondanád? Mert annyi van

Persze a végén sokszor ott kötünk ki hogy azt vesszük ami épp kapható

2018. nov. 29. 18:34
 6/10 Adam1c1 ***** válasza:
Én nem vagyok AMD párti, így én Radeon részről sem nyilatkozom. Nvidiaban magam részéről a Gigabyte-ot választottam. Ár-érték arányban az a nyerő. De azt tudd, hogy Tomb Raider, meg Forza Horizon alatt FPS drop mindig lesz. Egy játék sem tökéletes. Mindegy milyen hardveren futtatod. Biztosan tudod, hogy már megjelent a Shadow of the Tomb Raider is. Azzal nem tudom hogy jelen pill mi újság van, de amikor kijött, nem létezett gép, amin ne akadt volna be.
2018. nov. 29. 21:16
 7/10 A kérdező kommentje:

Hát jó,de olyan nagyok csak nem mint amik most vannak nekem,azok gondolom nem befolyásolják az élvezetet hogy most le droppol 50-55-re,mert tesztekben én is láttam ilyet és nem volt akadás,úgymond nem látszott meg. Mert nálam rendesen beszaggat az egész még ha csak néhány értékről is van szó, de akkor meg pláne ha mondjuk egy barlangból kimegyek a szabadba.

Gyenge proci miatt van biztos

Amúgy most az új AC ami elég gázos

2018. nov. 29. 22:33
 8/10 Adam1c1 ***** válasza:
Ezt videón nem fogod látni, de bizony keményen érezni fogod a gyakorlatban, amikor 60 ról hirtelen bezuhan 50-re. Mikor a TheVR Jani játszott az új Tomb raider-el, írta is neki valaki, hogy új i7-es K-s proci mellett olyat dropolt a játék, hogy egy adott szakaszon e miatt halt meg állandóan, mert lezuhant egy szakadékba karakterrel való ugrás közben. Xboxon-on meg Jani tapasztalta saját maga, hogy még mikor a megjelenés előtt ki lehetett próbálni, hát igen csak sokan néztek igencsak furcsán néhány résznél, annyira darabos volt a játék. Szóval akármilyen kártyát veszel, ez a jelenség létezni fog. Futtass alatta MSi afterburnert, és látni fogod, hogy sokszor nem terheli meg sem a procit, sem a kártyát, mégis beakad a játék. Máskor meg kiakasztja őket egy-egy pillanatra 100% os terhelésen.
2018. nov. 30. 10:45
 9/10 A kérdező kommentje:

Hát ezek új infók o.O Az open world játékoknál mondjuk érthetőbb is hogy előfordul, gondolom.

Még nekem a Witcher 3 van meg ami ilyen,kíváncsi leszek az milyen lesz.

Használom azt a progit Btw

2018. nov. 30. 13:58
 10/10 Adam1c1 ***** válasza:
Ezek nem állandó jelenségek, de vissza-vissza térőek. Csak azért írtam őket, hogy ha mondjuk GTX 1060 mellett döntesz, ne érezd magad átverve, mert ha dropot tapasztalsz, az nem a kártya hibája lesz. Általában jól megfigyelhető minden játéknál, hogy melyik szakasz az, ahol törvényszerűen bedropol. Tomb Raider pl állítólag úgy működik, hogy a kisebb hardverigényű részek alatt már elkezdi jóelőre betölteni a tartalmasabb akciójeleneteket, hogy mire odaérsz, simábban fusson. csak hát ennek sokszor az ingerszegényebb részek látják kárát.
2018. dec. 2. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!