Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mitől ilyen lassú, akadozó...

Mitől ilyen lassú, akadozó egy új laptop? Ez így használhatatlan szinte. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Adott egy új ASUS X541UV DM1307T laptop, ami szörnyen lassú, nehezen tölt be, kifagy, alkalmazásokat (word, excel) nehezen tölti be stb. Van egy 7 éves Toshiba Satellite C660 1DM laptopom, ami jelen esetben hülyére veri a nevezett Asus-t. A Toshiba pillanatok alatt betölt, megnyitja a weboldalakat, alkalmayásokat, nem gondolkodik semmin. Idegesítő hogy kiadtam 200 000 forintot egy új laptopért, és használhatatlan. Mit kellene tennem vele? Előre is kösyi annak, aki segít!

2018. nov. 26. 16:45
 1/10 tabaki ***** válasza:
Nem lehet, hogy még frissítget?
2018. nov. 26. 16:54
 2/10 anonim válasza:

Mivel a proci elég jó benne, ezért csak is az OS-l (gondolom W10x64) lehet a gond.

Bár az 1TB HDD helyett lehetne benne inkább egy SSD (sokat gyorsulna), és a DVD helyére a HDD pl.

2018. nov. 26. 16:59
 3/10 anonim ***** válasza:

Már bocs, de ez a laptop max. 130-140 ezret ér.

Van benne egy elég gyenge processzor meg 1 TB 5400rpm-es HDD. Utóbbi cseréjével gyorsulna rendesen.

2018. nov. 26. 19:39
 4/10 A kérdező kommentje:

A másik Toshiba gépbe van 4 gb ram, egy 320 gb-os 7 éves hdd (még a gyári), és egy elég gyenge proci mai szemmel nézve. Az a bekapcsoló gomb megnyomása után kb 20 mp-el màr betöltötte a weboldalt. Ez a nyomorék Asus meg elbaszakszik 2-3 percet mire feltudok csatlakozni a netre. Ez bosszant, hogy a 7 éves gép hülyére veri ezt az új masinát, és hogy kiadtam érte pénzt, hogy legyen egy új gépem. Már bánom hogy nem vettem Toshiba-t, oké hogy 300ezer lett volna, de az évek múlva is laptop.

Nem tudom az ssd mennyit használna neki, mondom a másikba 7 éves a vinyó és nem kell fél perc hogy már a net fusson rajta.

2018. nov. 26. 20:06
 5/10 anonim válasza:

Akkor dobd le róla a W10-t és nyomj fel rá egy linux-t.

Mert gondolom a 7 éves tosin nem W10 van.

Tehát, ne a hardvert hibáztasd, amikor a soft szar.

2018. nov. 26. 21:20
 6/10 A kérdező kommentje:
De! Pontosan ugyan az a verziójú 64 bites Win10 fut mindkettőn. Csak a Toshiba gond nélkül elviszi, mig ez a tajvani hulladék meghal vele.
2018. nov. 26. 22:09
 7/10 anonim válasza:
Akkor passz, de azért mindenképp kitakarítanám az OS-t, és testre szabnám.
2018. nov. 27. 11:09
 8/10 A kérdező kommentje:
Az lesz. Felnyomok egy másik win10-et rá, mert hihetetlen hogy egy új laptop ilyen gyenge legyen. Viszont elfogom adni ez az asus laptopot. Hatalmasat csalódtam benne. Veszek egy Toshiba gépet, ég és föld a két márka.
2018. nov. 27. 11:26
 9/10 anonim válasza:

Nem a márka a gond.

Az asus-ba erősebb jóval a cpu, így csak is az OS-l van a gond, a másik, megnézném mik azok amik induláskor betöltődnek, és ami nem kell az kilőném.

2018. nov. 27. 12:16
 10/10 A kérdező kommentje:

Lenne egy kérdésem. Leszedtem egy OS-t, azt felraktam pendrive-ra ahogy kell. Ezután mindkét laptopra ugyan az került fel, ahogy kész lett az egyik, ment fel a másikra. Tehát ugyan az a rendszer fut mindkettőn. Ugyan azokkal a beállításokkal.

Akkor miért sokkal lassab az Asus, mint a régi Toshiba ami egy jóval gyengébb hardverrel van szerelve?

2018. nov. 27. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!