Mitől ilyen lassú, akadozó egy új laptop? Ez így használhatatlan szinte. Mi lehet a gond?
Mivel a proci elég jó benne, ezért csak is az OS-l (gondolom W10x64) lehet a gond.
Bár az 1TB HDD helyett lehetne benne inkább egy SSD (sokat gyorsulna), és a DVD helyére a HDD pl.
Már bocs, de ez a laptop max. 130-140 ezret ér.
Van benne egy elég gyenge processzor meg 1 TB 5400rpm-es HDD. Utóbbi cseréjével gyorsulna rendesen.
A másik Toshiba gépbe van 4 gb ram, egy 320 gb-os 7 éves hdd (még a gyári), és egy elég gyenge proci mai szemmel nézve. Az a bekapcsoló gomb megnyomása után kb 20 mp-el màr betöltötte a weboldalt. Ez a nyomorék Asus meg elbaszakszik 2-3 percet mire feltudok csatlakozni a netre. Ez bosszant, hogy a 7 éves gép hülyére veri ezt az új masinát, és hogy kiadtam érte pénzt, hogy legyen egy új gépem. Már bánom hogy nem vettem Toshiba-t, oké hogy 300ezer lett volna, de az évek múlva is laptop.
Nem tudom az ssd mennyit használna neki, mondom a másikba 7 éves a vinyó és nem kell fél perc hogy már a net fusson rajta.
Akkor dobd le róla a W10-t és nyomj fel rá egy linux-t.
Mert gondolom a 7 éves tosin nem W10 van.
Tehát, ne a hardvert hibáztasd, amikor a soft szar.
Nem a márka a gond.
Az asus-ba erősebb jóval a cpu, így csak is az OS-l van a gond, a másik, megnézném mik azok amik induláskor betöltődnek, és ami nem kell az kilőném.
Lenne egy kérdésem. Leszedtem egy OS-t, azt felraktam pendrive-ra ahogy kell. Ezután mindkét laptopra ugyan az került fel, ahogy kész lett az egyik, ment fel a másikra. Tehát ugyan az a rendszer fut mindkettőn. Ugyan azokkal a beállításokkal.
Akkor miért sokkal lassab az Asus, mint a régi Toshiba ami egy jóval gyengébb hardverrel van szerelve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!