Miért népszerűbbek az Intel procik mint az AMD?
Nem nagyon értek ehhez,de néztem pár videót és legtöbbször,oké az Intel úgy 20-al több fps-t adott,de 80 felett már amúgy sem lehet észrevenni különbséget. (Én meg már annak is örülnék ha a komolyabb open world játékaim stabil 60-al elmennének) Viszont míg az i5 használtsága az egekben volt,a Ryzen alig ment 70% fölé.
Egy 8600k 90-110 közt lehet,a Ryzen 2600x pedig a 70k-t sem éri el,ennyiért pedig a teljesítményét nézve,szinte már rablás. Pont egy 8600k-t néztem ki karácsonyra,de így az utánanézés elgondolkodtatott. Ez a 2600x eléggé megtetszett,csak nem tudom ahhoz milyen kártya lenne jó.
Leginkább az előítéletek miatt, sok esetben az FX szériára hivatkoznak ami részben valóban bukás volt de ez már a Ryzen-ről nem mondható el, sőt...
Teljesítményt meg nem játékban érdemes nézni mert az csak részben támaszkodik a CPU-ra, hanem kimondottan olyan alkalmazásoknál ahol a CPU használat magas és ott nagyjából egálban vannak az egy árban lévő CPU-k AMD és Intel részről.
Szóval játékban nem érzel nagyon különbséget egy 8600K és egy 2600X között, elég csak patch jött a mai címekhez, meg egy csomó dolog hogy megfelelően ki tudják használni már a Ryzeneket is.
"Ez a 2600x eléggé megtetszett,csak nem tudom ahhoz milyen kártya lenne jó."
Még mindig nem CPU-hoz hanem alkalmazáshoz és felbontáshoz választunk VGA-t.Jó példa hogy egy Ryzen 3 1200 + 570 páros jelentősen jobban teljesít a címek jelentős részében mint egy 1600 + 1050Ti páros, de ez nagyban függ az adott játéktól is.
Ha FHD-ra kell akkor RX590/580 ajánlott, olcsóbban 570.
Vagy 1060 6GB is jó választás lehet.
Na látjátok,ezért írtam,hogy nem vágom még ezt.
De akkor jól gondoltam,hogy ma sokkal érdemesebb AMD felé menni.
Ja az FX-re emlékszem,volt is szerencsém hozzá.
A monitorom csak 60hz-s,nem tudom ez mit befolyásol vásárlás szempontjából
De sikerült olvass a gondolataimban,mert a kártya célpont pont a 6GB-s 1060 volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!