Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Win8.1 OEM-nél ram csere után...

Win8.1 OEM-nél ram csere után kell újra aktiválás?

Figyelt kérdés
Ha a méret azonos vagy változik, mindkét verzió érdekel.
2018. nov. 5. 13:54
 1/6 anonim ***** válasza:
A memóriához nem kötődik a licensz, így nyugodtan vehetsz bele nagyobbat, más márkát, stb, csak a gép támogassa.
2018. nov. 5. 14:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg nem.

A Microsoft ezen leírása:

[link]

szerint, a "jelentős hardvermódosítás" esetén kell újraaktiválni, "olyan módosítások után, mint például az alaplap cseréje".

2018. nov. 5. 14:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Tapasztalatból mondom, nem kell újraaktiválni. A cégnél most upgradeltük a régebbi gépeket + memóriákkal illetve SSD-kkel, semmi gond nem volt a licenszekkel.
2018. nov. 5. 14:20
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem kell. Csak alaplap vagy processzor csere után kell.
2018. nov. 5. 14:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Amikor volt az ingyenes akció, én is aktiváltam egy asztali gépet és egy laptopot.

Utána viszont évekig nem használtam a Win 10-et, Win 7 volt rajta.

Épp nemrég ismét rápróbáltam, a laptop automatikusan aktivált lett.

Másikban RAM és CPU fejlesztés történt azóta, ez már nem aktív.

Bár, ahogy a linken is olvasható, még így is vannak lehetőségek, csak még nem volt időm szórakozni vele.

2018. nov. 5. 17:06
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszik!
2018. nov. 5. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!