Miért nem tudom streamelni a COD BO4-et?
Youtube-on szoktam streamelni a COD WW2-t 1080p felbontással, 60 fps-sel és mindezt 8000kbps bitrátával. Gond nélkül szokott menni, semmi akadozás, annak ellenére hogy 1 számítógépes stream rendszerem van. A használt program OBS Streamlabs.
CPU i5 6600k - 4.4 GHz-en
GPU - Gigabyte Auorus 1080ti
SSD-re van telepítve minden.
Az internetem feltöltési sebessége 13-15 mbit körül mozog.
Gondoltam hogy a BO4-gyel sem lesz semmi probléma, de egyszerüen sehogy nem akar sikerülni a stream.
A fenti beállításokkal "92% dropped frames"-t kapok.
Levettem egészen 720p30fps - 2500-3000 kbps -re, és így is mindig akadozik a youtubeon meg a twitchen a stream. Próbáltam OBS-sel, OBS streamlabssal és Xsplittel.
Mi lehet a baj?
Azt még hozzátenném, hogy amikor volt a Bo4 open beta akkor tudtam teljesen normálisan streamelni. Amikor a Blackout beta volt, akkor is ment minden rendesen 1080p60fps 8000kbps.
Sokan írják fórumokon hogy a processzoruk 100%-on fut játék közben nagyon gyakran. Ez nálam is így van, sőt néha amikor eléggé intenzív jelenetek vannak (robbanás, lövöldözés, stb) akkor a hangot akadozva játsza le.
Alapból is NVENC-en szoktam, de mióta a bo4-gyel próbálkozok megpróbáltam már az x264-et is. Azzal se jobb.
Feltettem egy CPU figyelő programot. Amikor megy a játék akkor folyamatosan 94-100% között van a processzorom, 88-91 celsius fok mellett........ A menüben lejjebb megy, de nem az a lényeg. Valószínű hogy ez egy hiba a játékban, mert sokan írják hogy az i7-es processzorukon is így fut.
Az a hőfok nagyon sok a CPU-nak. Takarítsd, pasztázd.
A 100% CPU használat miatt, a Windows erőforrás elosztója előtérbe helyezi a játék programfolyamatát, a többi program prioritását pedig alacsonyabbra veszi. A stream kódolás folytonossága így nem biztosítható...
Köszönöm a válaszokat. Időközben sikerült megoldanom a problémát, és kicsit hülyének is érzem magam hogy erre nem egyből jöttem rá. Amikor a bétaval játszottam akkor be volt allitva egy maximális fps szám, mégpedig 70 fps-re. Most a teljes játékkal valószínűleg valami update ezt visszállította korlátlanra (furcsa mert minden más beállításom a régi maradt) és a GPU-m 150-210 fps-t produkált (pályától függően) amivel a processzorom nem bírta a tempót. Megint cappeltem az fpst 70re es a processzor 65-75% kihasználtságon dolgozik, ha elindítom a streamet akkor is csak 80%-85% körül ingadozik. 1080p 60fps 7500 kbps stream beállítások. A CPU hőfok meg 70 Celsius körül van.
Szóval akinek 100on fut a procija, ne felejtsd el cappelni az fpst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!