Az alábbi konfiguráció mellé milyen op rendszert ajánlanátok?
Sziasztok!
Kb egy éve vettem régebbi játékokra,internetre egy számitógépet.Nagyon keveset használom,ezért nem is akartam drágán venni.Szóval a következő a konfigurációja:
4gb ram.
2x 2.66 processzor intel core duo
200gb vinyó
ati hd 4600 videókártya
Amikor kihozták,mert egy olyan oldaról vettem,ahol használt számitógépek is vannak,akkor alapból win 7 volt rajta.Kb olyan 2hete olyan dolgokat csinált,amit a régi 2gb ramos laptopom nem csinált.Néha lefagyott az egér,és úgy belassult hogy nagyon.Újratelepitettem windows 10-el 32bitessel.Ezen is ugyanazt veszem észre hogy kb semmi nem fut a háttérbe,és a processzornak olyan hangja van mintha három játékkal jtszanék egyszerre.Szóval gondolom nem ehhez a géphez való ez a gép.Szóval térjek vissz a windows 7-hez,esetleg az xp-hez? Olvasgattam neten,és ahol 2gb ram van,onnan már 7et irnak.
Windows 7 Home Premium/Professional/Ultimate x64
Szerintem 32 biteset ne tegyél rá, mivel az max 4GB ramot ismer fel(a VRAM-mal együtt, és az úgy már több mint 4GB).
Windows 10 32bit-et tettem már fel 2GB rammal rendelkező gépre, és nem működött jól,visszatettem a Win7-et, ami tökéletesen működött.
Nálam a Windows 7 a jól bevált oprendszer.
Nem lehet, hogy a gépet vírusosan kaptad, és azért volt belassulva? Drivereket telepítetted?
válaszd ki pár szempont: (win 8/8.1=vista=nem telepítünk ilyeneket)
alaplap,videókártya gyártó mihez ad drivert?
win 7/10
tud az alaplap uefit?
ha igen akkor 10
ha nem akkor 7
ram méret <3,5gb 32-bit
ram méret >3,5gb 64-bit
kb ennyi
még pár tipp:
évente processzor pasztázás(3-400ft egy paszta), takarítás, főleg ha jobban melegít mint egy rezsó
hirens letölt-> memtest min.8x fusson le, hard disk sentinel szerint hány százalékos ha akár 1% is esik a százból akkor nem telepítünk rá végy újat(hibás szektorra írhat fontos dolgokat és elszállhat az egész)
kb ennyi gyorstalpalónak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!