Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Az alábbi konfiguráció mellé...

Tele kérdése:

Az alábbi konfiguráció mellé milyen op rendszert ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kb egy éve vettem régebbi játékokra,internetre egy számitógépet.Nagyon keveset használom,ezért nem is akartam drágán venni.Szóval a következő a konfigurációja:

4gb ram.

2x 2.66 processzor intel core duo

200gb vinyó

ati hd 4600 videókártya

Amikor kihozták,mert egy olyan oldaról vettem,ahol használt számitógépek is vannak,akkor alapból win 7 volt rajta.Kb olyan 2hete olyan dolgokat csinált,amit a régi 2gb ramos laptopom nem csinált.Néha lefagyott az egér,és úgy belassult hogy nagyon.Újratelepitettem windows 10-el 32bitessel.Ezen is ugyanazt veszem észre hogy kb semmi nem fut a háttérbe,és a processzornak olyan hangja van mintha három játékkal jtszanék egyszerre.Szóval gondolom nem ehhez a géphez való ez a gép.Szóval térjek vissz a windows 7-hez,esetleg az xp-hez? Olvasgattam neten,és ahol 2gb ram van,onnan már 7et irnak.

2018. okt. 12. 19:56
 1/3 anonim ***** válasza:

Windows 7 Home Premium/Professional/Ultimate x64

Szerintem 32 biteset ne tegyél rá, mivel az max 4GB ramot ismer fel(a VRAM-mal együtt, és az úgy már több mint 4GB).

Windows 10 32bit-et tettem már fel 2GB rammal rendelkező gépre, és nem működött jól,visszatettem a Win7-et, ami tökéletesen működött.

Nálam a Windows 7 a jól bevált oprendszer.

Nem lehet, hogy a gépet vírusosan kaptad, és azért volt belassulva? Drivereket telepítetted?

2018. okt. 12. 20:10
 2/3 A kérdező kommentje:
Holnap visszatelepitek rá akko egy windows 7et.Lehetséges hogy virusos lett,én torrentezve töltök le játékokat.Virusirtót nem igen szoktam feltetepiteni mert nagyon vissza szokták fogni a gépet
2018. okt. 12. 20:45
 3/3 anonim ***** válasza:

válaszd ki pár szempont: (win 8/8.1=vista=nem telepítünk ilyeneket)

alaplap,videókártya gyártó mihez ad drivert?

win 7/10

tud az alaplap uefit?

ha igen akkor 10

ha nem akkor 7

ram méret <3,5gb 32-bit

ram méret >3,5gb 64-bit

kb ennyi

még pár tipp:

évente processzor pasztázás(3-400ft egy paszta), takarítás, főleg ha jobban melegít mint egy rezsó

hirens letölt-> memtest min.8x fusson le, hard disk sentinel szerint hány százalékos ha akár 1% is esik a százból akkor nem telepítünk rá végy újat(hibás szektorra írhat fontos dolgokat és elszállhat az egész)

kb ennyi gyorstalpalónak

2018. okt. 12. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!