Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A JPEG vagy JPG fajl-formatum...

A JPEG vagy JPG fajl-formatum veszit minosegebol sima masolas kozben is?

Figyelt kérdés

Vagy csak akkor ha van szerkesztve es aztan ujra elmentve?

Bocs az ekezetek nelkuli irasrol Linuxon vagyok... Lol

2018. okt. 10. 01:34
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Másolás közben - hacsak nem történik valamilyen adatvesztés (mondjuk hardverhibából kifolyólag) - nem történik minőségromlás.

Mentéskor veszteséges tömörítés zajlik végre - ott történhet minőségvesztés.

<off>

Linux alatt is van ékezet - én is onnan írok - be kell állítani a megfelelő billentyűzet-kiosztást...

</off>

2018. okt. 10. 01:48
 2/4 anonim ***** válasza:

A kettő ugyan az "Joint Photographic Experts Group"

csak a FAT fájlrendszernél nem lehetett csak 8+3 karakter:

8 a fájl neve, 3 a kiterjesztés.

Így régebben -XP előtt, .jpg-t használtunk, később pedig már a rendes nevét adtuk meg .jpeg.

Másolás/áthelyezés-kor semmilyen minőség romlás nem történik, max adatvesztés.

Egy veszteséges kép szerkesztéskor tovább tömörítéssel lehet minőség romlást elérni.

Jó minőségű, vagy veszteségmentes képpel érdemes dolgozni, pl RAW, stb.

2018. okt. 10. 12:00
 3/4 tabaki ***** válasza:
Bocs az ékezetekért, linuxról írok... Még az előző hozzászóláshoz: Tovább tömörítésnek számít az is, ha ugyanabban a minőségben mented jpg-be (vagyis a rontott képet megint egy kis veszteséggel tömöríted). Mint előttem írták, a sima másolás nem ront rajta, ott bájtról-bájtra azonos információ megy át. Jó dolog a raw, de egy átlagos kép esetén használhatsz egyéb veszteségmentes formátumot is: png, tiff, urambocsá' bmp, stb.
2018. okt. 10. 19:18
 4/4 anonim ***** válasza:

" Jó dolog a raw, de egy átlagos kép esetén használhatsz egyéb veszteségmentes formátumot is: png, tiff, urambocsá' bmp, stb."

Persze bármit használhat a RAW-t csak példának írtam, de használhat jó minőségű jpeg-t is.

2018. okt. 10. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!