Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A laptopról akarok lan kábelle...

A laptopról akarok lan kábellel a PCre rakni adatokat, de nem látszódik a PC, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Összekötöttem őket, meg is csináltam a szükséges beállításokat, engedélyeztem amit kellett, meg beírtam az ip-ket, de nem akarják egymást látni, mit tegyek?

2018. szept. 15. 11:12
 1/2 anonim ***** válasza:

A Windowsnak van ilyen hülyesége sajnos, hogy például frissen telepített rendszerek lazán összekapcsolódnak, de ha már régóta használt rendszerről van szó, soha nem lehet tudni, az idők folyamán mi állítódott el (akár azért, mert én testre szabtam magamnak valamit), ami rejtélyes akadályt képez e "bonyolult" kommunikáció útjában.

Másképp fogalmazva: én is jártam már úgy, hogy csak újratelepítéssel tudtam megoldani.

Vagy telepíts egy kis FTP-szervert, amire a másik géppel csatlakozni tudsz, Total Commanderrel is, vagy bármivel.

Persze, nem zárom ki, hogy mindenre lehet megoldás, de így távolról nehéz ügy.

2018. szept. 15. 13:08
 2/2 anonim ***** válasza:

Első lépés úgy kezdődik, hogy azonos alhálózati címet kell nekik adni. Tehát például, ha kereszt kábeled van, akkor adsz egy címet az egyik gépnek:

ip: 192.168.1.2

maszk: 255.255.255.0

átjáró: 192.168.1.1

Utána a másik gépnek:

ip: 192.168.1.3

maszk: 255.255.255.0

átjáró: 192.168.1.1

Ezután mindkét gépen bemész a hálózatokba (Sajátgép > Hálózatok) és bekapcsolod a felugró ablakban az engedélyezést, illetve mindkét számítógépet azonos munkacsoportba helyezed. Ha megvan, akkor utána készítesz egy megosztást azon a számítógépen, amiről az adatokat akarod megosztani és hozzáadsz egy írási és olvasási jogosultsággal rendelkező felhasználót a mappához. Ha van egy routered, akkor könnyebb a dolog annyiban, hogy nem kell külön ip címeket írogatni, elegendő csak kikeresni név alapján a másik eszközt.

2018. szept. 16. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!