Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Lehet-e particionálni egy dvd...

Lehet-e particionálni egy dvd vagy bluray lemezt?

Figyelt kérdés
Egy lemezre szeretnék egy önindító Nero projektet felrakni és külön a hozzátartozó eredeti fileokat. Lehetséges ilyen megosztás?

2018. szept. 5. 09:58
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem valami Windows PE környezetbe kellene be-integrálni ezeket.

Bővebben sajnos nem ismerem, csak hallottam róla, hogy boot dvd-re feltehető a Windows PE és bármi telepíthető e környezetbe.

Miként lehet telepíteni, ISO-t létrehozni azt nem tudom.

2018. szept. 5. 10:28
 2/5 anonim ***** válasza:

CD-t és DVD-t biztosan nem, mert az ISO9660-ban (ami a CD/DVD sztenderd) nincs szó partícionálásról. Elméletileg nem lenne akadálya, de igény hiányában a driver-ek nem támogatják.

A BR-t nem tudom, de gondolom, hogy azt sem.

2018. szept. 5. 10:29
 3/5 anonim ***** válasza:

Elvileg nem lehetetlen

[link]

de nem terjedt el: a CD eredetileg túl kicsi volt, és az RW lemezek is csak később jelentek meg:

[link]

2018. szept. 5. 10:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Nero projekt helyett valami live Ubuntu alól indítható CD-DVD író program nem felelne meg? (ez esetben a működő rendszer is rendelkezésre áll csak ki kell írni)

Régen mintha Linux alatt is lett volna akár Nero is (de lehet rosszul emlékszem) most nem tudom mi a helyzet.

2018. szept. 5. 10:44
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a szakértő válaszokat. Lenyugodtam 😉 hogy ez így nem fog menni.
2018. szept. 6. 01:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!