Miért nem tudom beüzemelni a routert?
Inkább köttess be normális netet, mert ezzel csak szenvedni fogsz. Közös router mögött, NAT-olva... azt hittem ez a baromság már kihalt. Pl. ha a házban bárkinek vírusos lesz a gépe, simán lefertőz minden más gépet a hálózaton. Azon kívül a net felé mindenki ugyanazon az IP-n látszik, így bizonyos szolgáltatások nem fognak menni. Torrent ilyen esetben felejtős, stb stb...
Ha meg még a saját routered is beállítod, akkor dupla NAT alatt leszel, ami meg aztán tényleg halál.
De ha mindenképp ezt akarod, akkor:
1. A bejövő kábelt a routered WAN (általában kék) portjába kell kötni
2. Az egyik sárga portba bekötöd a géped és bemégy a Tenda routerbe (az alján ott a cím és a jelszó)
3. Ott beállítod, hogy dinamikus IP csatlakozás legyen és MEGVÁLTOZTATOD a router saját jelszavát (enélkül ugyanis bárki a házból rá fog tudni csatlakozni)
Csak halkan jegyzem meg, hogy ha a UPC megtudja ezt, akkor le fogják kapcsolni az egészet. A netet ugyanis csak háztartáson belül lehet megosztani, itt viszont nem erről van szó.
Sikerült úgy néz ki.Köszi sokat segítettél.
Én eddig a PPPoE-t próbáltam mert ugye a Dinamikusnál jelszót kért meg felhasználót amit nem tudtam de ugye csak az admin szó kellett.Na mostnár ezt is tudom.Köszi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!