Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem tudom beüzemelni a...

Miért nem tudom beüzemelni a routert?

Figyelt kérdés
Vettem egy tenda routert de felhasználó nevet és jelszót kér amit nem tudok mert nem én köttetem be az internetet de viszont kaptam kölcsön egy tp-linkes routert és abba veledugtam a netet és semmi más dolgom nem volt.Valaki tudna segíteni?

2018. szept. 4. 09:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Inkább köttess be normális netet, mert ezzel csak szenvedni fogsz. Közös router mögött, NAT-olva... azt hittem ez a baromság már kihalt. Pl. ha a házban bárkinek vírusos lesz a gépe, simán lefertőz minden más gépet a hálózaton. Azon kívül a net felé mindenki ugyanazon az IP-n látszik, így bizonyos szolgáltatások nem fognak menni. Torrent ilyen esetben felejtős, stb stb...

Ha meg még a saját routered is beállítod, akkor dupla NAT alatt leszel, ami meg aztán tényleg halál.

De ha mindenképp ezt akarod, akkor:

1. A bejövő kábelt a routered WAN (általában kék) portjába kell kötni

2. Az egyik sárga portba bekötöd a géped és bemégy a Tenda routerbe (az alján ott a cím és a jelszó)

3. Ott beállítod, hogy dinamikus IP csatlakozás legyen és MEGVÁLTOZTATOD a router saját jelszavát (enélkül ugyanis bárki a házból rá fog tudni csatlakozni)

Csak halkan jegyzem meg, hogy ha a UPC megtudja ezt, akkor le fogják kapcsolni az egészet. A netet ugyanis csak háztartáson belül lehet megosztani, itt viszont nem erről van szó.

2018. szept. 4. 13:05
 12/14 A kérdező kommentje:

Sikerült úgy néz ki.Köszi sokat segítettél.

Én eddig a PPPoE-t próbáltam mert ugye a Dinamikusnál jelszót kért meg felhasználót amit nem tudtam de ugye csak az admin szó kellett.Na mostnár ezt is tudom.Köszi. :)

2018. szept. 4. 13:05
 13/14 A kérdező kommentje:
Valakinek csak be kellett kötnie 11 lakásban.De ez elég rossz hír ha vírusos valaki akkor énis az leszek.Amúgy úgy megy ez az egész ha jól láttam,hogy a modemből kijön 11 kábel ami végig megy az egész társasházon külön külön a lakásokban és még a lakásokban is több van ugye szobánként.
2018. szept. 4. 13:09
 14/14 A kérdező kommentje:
Jó a torrent is és elég gyorsan lejönnek a filmek.Telon is jók a játékok,programok még ha többen is vagyunk a wifin.Nem tudom hogy van ez vagy ki csinálta. :D
2018. szept. 4. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!