Létezik hangminőség különbség különböző CD-k esetén? Hi-Fi cuccosok!
2018. aug. 20. 22:52
1/5 anonim válasza:
Ez nekem is fura, de hátha itt tanulok valami újat. Azért is furcsa, mert digitális lemezről másolt, és a CD-író alátámasztásáról és más olyan dolgokról írt, aminek analóg felvétel esetén lenne értelme. Ez olyan, mintha adatokat írnék ki rá, és minden lemez márkánál mást olvasnék vissza. A digitális hangfelvételek minőségénél az egyik legszűkebb keresztmetszet a lejátszóban lévő D/A konverter, azt nem sikerül minden gyártónak jól eltalálni, de maga a lemez digitális adatokat tárol, nem kis redundanciával (hibajavító kóddal), szóval én is kíváncsi vagyok.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Én is így gondolkodtam; vagy van jel, vagy nincs. Ezt értelemezi a DAC. Az adathordozó ilyen szempontból nem befolyásolja a minőséget, csak az, hogy "mi az adat"...
2018. aug. 21. 15:26
3/5 anonim válasza:
Egy dolgot tudok elképzelni (bár ez is furcsa lenne), hogy ahol több az olvasási hiba, ott a hibajavítás több időbe telik(?), és ez okoz némi csúszást, pár jel kimaradását, ami zajként (plusz felhangokként) jelenhet meg az analóg kimeneten. De elég gagyi lejátszónak kell lennie, ami így viselkedik.
4/5 anonim válasza:
Osztom a többiek véleményét. A CD-n nullák meg egyesek vannak és a másolatnak kutya kötelessége bitre megegyezni az eredetivel. Zenénél ez mindeg ylenne de egy program egy bithibával akár el sem indul és erre - ahogy írták is - az írószoftver és a hardver is fel van készítve, hogy íráskor ellenőrizze a pontos másolat elkészültét.
Innentől kezdve egyátalán nem értem a különbségeket a lemezek között. Szerintem ezt csak a cikkíró hallja mert hallani akarja de hogy ez nem a Cd lemez minőségén múlik, az biztos :)))
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi.
2018. aug. 21. 21:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!