Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha maximum 1066mhzes memória...

Ha maximum 1066mhzes memória lehet a gépemben az alaplat miatt akkor az azt jelenti hogy ha pl 8gb ramot szeretnék akkor 2x 533mheset kell vennem hogy beleférjen a gépbe?

Figyelt kérdés
Illetve oda van írva az alaplahoz hogy 1330at is elbír, viszont ott van zárójelbe hogy OC, ami nem tudom mit jelent.
2018. aug. 14. 22:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Azt is nézni kell hogy csatornánként mennyit GB-ot támogat az alaplap. lehet hogy beleteszel egy darab 8GB-ost ami 1066mhz és nem lesz se kép,se hang a gépeden. Én úgy jártam az MSI g41 ddr2-ddr3 combo alaplapommal. Ki kellett cserélnem a 8-ast 2db 4GB-os ramra. 1333mhz volt a mindkét ram benne,mégis 1066mhz-en futottak,mert annyit támogatott az alaplap. Azzal a ram teljesítménnyel az E8400 processzorom nem 2*3Ghz,hanem 2*2,4GHZ-en futott. Biosban OC beállítást kwellett csinálnom,az az húznom kellett a memóriát 1333mhz-re,hogy elérje a processzorom a gyári órajelet 2*3GHZ-t

Itt már 8000ft-os hűtőt vettem hogy visszaálljon 55 fokról 43 fokra. Azóta eltelt egy hét,mára I4790k proci van a gépemben. OC az az húzás nélkül 4GHZ,és egy darab ram fut benne 1600mhz-en,ezzel úgy gondolom felesleges magasabb órajelűt tenni bele. ami 8GB. Ugyanis logikus volt,hogy,ha 32Gb-ot támogat,és négy csatorna van benne,akkor el kell hogy vigye a nyolcast. Javaslom,hogy órajelek helyett inkább memória alaplap,és processzor támogatottságára koncentrálj,hogy minden húzás nélkül érje el a gyári értéket.

2018. aug. 15. 00:16
 2/2 anonim ***** válasza:

A fő kérdésre:

Az órajalek több RAM berakása esetén nem adódnak össze. Csak a tároló kapacitások. Annyit rakhatsz bele, amennyit az alaplapod elfogad(lásd a leírásában) De az órajele mindegyiknek 1066 MHz legyen.

2018. aug. 15. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!