Ártalmas a gépnek, ha minden este lekapcsolom a tápot?
Nem.
Én az elosztót szoktam lekapcsolni (ami ugyan az). Sosem volt belőle semmi bajom. Talán a gomb elem hamarabb merül, hiszen ha folyamatosan megkapja a gép az 5 V -os készenléti áramot, nem használja az elemet. De így is elég évekig. Meg hát filléres dologról beszélünk.
Nem árt és javasolt is áramtalanítani ha nincs rá szükség.
Sokkal többet fogyaszt kikapcsolva mint 1W, továbbá kikapcsolva a magára hagyott gép 0 eséllyel gyújtja fel a lakást vagy veri le a kismegszakítót amikor nem vagy otthon hogy leolvadjon minden a hűtőben és dögkutat csináljon a hűtőszekrényben hagyott húsok miatt.
Továbbá áramtalanított gép tápját nem veri agyon a villámlás miatti túlfesz. sem.
A világon semmi értelme feszültség alatt hagyni és fölöslegesen járatni benne a standby tápot ha erre semmi szükség nincsen.
"mert baja is lehet hogy ki be húzzuk."
Nem nagyobb ennek a kockázata mint nonstop járatni.
Helló #2!
A táp standby üzemmódban - főleg, ha nem márkás gép - sokkal többet fogyaszthat 1W-nál. Ráadásul a benne lévő kondenzátorok is "öregednek" így.
Mindenképpen javaslom az áramtalanítást, ráadásul az összes standby-os készüléken.
Egyszer megmértem, mennyi a kényelem ára. A lakásban lévő "stand by" készülékek összesen ~25 W-ot fogyasztottak. Ez így nem sok. De egy nap alatt már 600 Wó, ami több, mint a lakás összes világítása (spórolós égők mellett) egy téli napon. Egy év alatt több, mint 200 kWó, azaz egy normál lakás 1-2 havi fogyasztása.
Ez a kényelem ára.
Akkor szerintetek minden este áramtalanítsam a szünetmentes tápegységet?
Akkor a gép nem fog ármat kapni se a monitor se a router.
És szerintetek az elosztott is kapcsoljam le, hogy a hifi tévé se kapjon ármot? Vagy még az elosztott is huzam ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!