Webshopnak számít vagy sem?
Saját magánvállalkozásomban (esztergaműhely) előállított termékeket pakolok fel a weboldalamra.
Tételesen, árral, fotókkal.
Azt tudom, ha az átlag polgár webáruházat szeretne üzemeltetni, akkor ilyen-olyan engedély, bejelentés szükséges.
De vajon esetemben ez minek számít ?
És ezt biztosan tudod, vagy csak gondolod ?
Miről is van itt szó ?
Alapból a vállalkozásom szolgáltatás, hisz a szolgáltatási jegyzékben szerepel a szakmám.
1. eset. Megrendel valaki egy csavart. Legyártom a csavart, kiállítom a számlát és a megrendelő kifizeti, vagy postázom neki. Ebben az esetben a távollévőkre vonatkozó szabály érvényét veszti. Ez 100 százalékig biztos.
2-eset. Már előre tudom, hogy azt a csavart valaki meg fogja rendelni, mert minden hónapban szüksége van rá valakinek. Gondolok egyet és legyártom előre. Ebben a pillanatban már kereskedelemnek számít ?
Vannak furcsa dolgok a szabályozásokban, ezt nem vitatom.
20 évvel ezelőtt volt egy olyan szabály, hogy, ha például műanyag rudak árusításával szeretnék foglalkozni, akkor kereskedelmi végzettséggel kell rendelkeznem.
De, ha én ezeket a műanyag rudakat feldolgozom , ergo kész termékké formálom, akkor nem kell kereskedelmi végzettség. Sem a kész termék eladásához, sem pedig, ha a feldolgozás mellett kereskedem is a rudakkal.
Jobban belegondolok a dolgokba. A vállalkozásom szolgáltatás!
Szerintem a szolgáltatás szó a kulcsa mindennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!