Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan lehet egy hordozható...

Hogyan lehet egy hordozható készüléket alkalmassá tenni arra, hogy vakok is tudják kezelni, és hogyan lehet egy idős vak embert megtanítani a kezelésére?

Figyelt kérdés

Nagypapám vak. Én négy éve élek 200 km-re tőle, heti két alkalommal felhívom, viszont így elég borsos a telefonszámlám. Az öcsém heti két-három alkalommal átment hozzá, ők olyankor órákon át tudtak beszélgetni, viszont most öcsém is költözik hozzám, mivel ebbe a városba vették fel egyetemre.

Nézegetett már telefoncsomagokat, amik korlátlan beszélgetést tartalmaztak, de mind nagyon drága, főleg úgy, hogy öcsémnek is fontosabb a korlátlan mobilnet, mint a korlátlan telefonálás, és mi nem találtunk olyat, ami mindkettőt tartalmazza, muszáj választanunk. Arra gondoltunk, hogy veszünk papának valamilyen készüléket, amin tudunk beszélgetni. Akár egy okostelefont vagy tabletet, amit lehet beszéddel navigáni (az én telefonomon is van ilyen funkció, de nem működik tökéletesen. Viszont hátha egy drágább készüléken működik), vagy laptopot, amit csak billentyűkombinációkkal, vakon gépeléssel lehet irányítani (tudom, hogy van ilyen, volt egy erősen gyengénlátó csoporttársam, aki laptopot használt, és egy hang nélkül kezelte).

Az internet bevezetése megoldható, és papának jó érzéke van szerintem a kütyükhöz, nyomógombos mobiltelefont két éve kapott, és egy óra alatt megjegyezte rajta az összes beállítást, abból, hogy milyen gombokat nyomott le eddig, pontosan tudja, hogy hol jár épp a menüben, szóval szerintem egy okoseszközt is meg tudna tanulni kezelni, ha egy kicsit lassabban is. Ráadásul az öcsém csak szeptember elején költözik, meg tudná tanítani.

Bármi ötlete, javaslata valakinek? Sajnos a gyengénlátó csoporttársam nevére, arcára nem emlékszem, így egyelőre még nem találtam meg, hogy segítséget kérjek tőle.

2018. aug. 3. 00:58
 1/3 A kérdező kommentje:
Meg aztán az se lenne rossz, ha újra tudna könyveket, újságot "olvasni", recepteket böngészni a neten. Szellemileg szerencsére toppon van, és panaszkodott már arra, hogy csak a tévé nem szórakoztatja, mielőtt megvakult, nagyon sokat olvasott.
2018. aug. 3. 01:00
 2/3 anonim ***** válasza:
Aszthiszem némelyik telefonba, tabletba van olyan funkció, hogy felolvassa minden amire kattintunk.
2018. aug. 3. 08:43
 3/3 anonim válasza:
Irtam üzit ;)
2018. aug. 5. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!