Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Rendszer üresjárati folyamata...

Rendszer üresjárati folyamata 80-100%-on hajtja a processzort?

Figyelt kérdés
2018. júl. 18. 14:24
 1/6 anonim ***** válasza:
59%

Azaz nem használja? :)

Ha a 100%-ból valami program használ éppen 20%-ot a processzorból, akkor a "Rendszer üresjárati folyamata" pont 80%. Ha épp semmi nem használja, akkor 99% vagy 100%.

2018. júl. 18. 14:29
 2/6 tabaki ***** válasza:

Csúnya ügy, de az az igazi tragédia, amikor a taskmgr.exe kezdi enni a gépet:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__..

2018. júl. 18. 20:33
 3/6 A kérdező kommentje:
De ha csak 1-20%-on használja a processzorom, akkor miért zúg a cpu hűtő és miért van az, hogy eddig a gta5 lag nélkül futott a gépemen, de most kb 5 fps-em van?
2018. júl. 19. 09:51
 4/6 tabaki ***** válasza:
60%

„De ha csak 1-20%-on használja a processzorom”

Mármint micsoda? Az üresjárat 1-20%? Tehát az a kérdés, miért melegszik fel a CPU, amikor 80-99%-ban dolgoztatja valami?

„eddig a gta5 lag nélkül futott a gépemen, de most kb 5 fps-em van”

Egyáltalán nem értek hozzá, de gyanítom, hogy ez a tulajdonképpeni problémád. Nem lett volna célszerűbb eleve erre rákérdezni? Lehet, hogy valaki egy hetet küzdött ugyanezzel, és boldogan közölné a megoldást, de az üresjárat speciel pont nem érdekli, és unottan átlép a kérdéseden.

2018. júl. 19. 10:56
 5/6 A kérdező kommentje:

Tabaki te nagyon sötét vagy! Éppen ti írtátok, hogy a Rendszer üresjárati folyamata 80-100%, azt jelenti, hogy a processzor csak pár százalékban van kihasználva... Ezért kérdeztem, hogy akkor miért melegszik és miért lassul be a gépem.

Két válasszal se mondtál hasznosat, látom egy kis 8 éves szakember vagy!

2018. júl. 20. 09:57
 6/6 tabaki ***** válasza:

„De ha csak 1-20%-on használja a processzorom, akkor miért zúg a cpu”

Hát bocs, de te magad kérdezted. Ha a processzor tevékenységének pl. 1 százaléka az üresjárat, akkor nyilván valami egyébbel nagyon el van foglalva, nem? Valami jár a fejedben, de nem tudod megfogalmazni, ezért inkább engem oltogatsz és pontozol le. Szedd már össze magad.

Két napba telt, hogy eljuss a valódi kérdésedig, ha még érdekel valakit: „Miért melegszik, és miért lassul be a gépem?”

Ennek sokféle oka lehet a gép elkoszolódásától a vírusfertőzésig, vagy akár hardverhibáig. Aki ért hozzá, alighanem kíváncsi volna a géped adataira, meg az oprendszered pontosabb megnevezésére -- én maradok az általánosságoknál: A gép alapos (fizikai) kitakarítása, esetleg a processzor újrapasztázásával, memóriaellenőrzés, lemezkondíció-ellenőrzés, ha ezekkel minden rendben, akkor karbantartás minden fölösleges dolog törlésével, a szükségtelen automatikusan induló programok indításának letiltása, szoftveres tisztogatás (pl. CCleaner), a rendszer betöltődése előtti víruskeresés, malware-keresés.

Lehet, hogy a hasonló kérdéseket böngészve is kapsz hasznos tippeket:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=melegszik+b..

Mint fentebb említettem, nem vagyok szakember, ezen a téren nem is vágyom erre a titulusra. De újra nyolcévesnek lenni... hajh, de szívesen bevállalnám...

2018. júl. 20. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!