Honnan jött az . Mkv formátum?
For real... Google első és második találat. Ennyire nem lehet lusta egy ember -.- Mindegy is, gondolom filmezésre használnád. Egyszerű a dolog: rákötöd gépre a Tv-t és azt monitorként használva játszod le a filmet vagy pedig átküldöd a Tv-re helyi hálózaton a képet. Bárhogy is, a lejátszás a gépen fog történni így a Tv-n biztosan menni fog. Amúgy már az újabb okosTv-k már támogatják ezt a fájlformátumot is. A DVD lejátszókkal nem tudom mi van, ha engem kérdezel azok elvesztették jelentőségüket pont az ilyen okostv-k miatt. Évek óta már nincs olyanom, de mikor volt akkor is állandóan kompatibilitási problémák merültek fel. Különbség volt megírt DVD és megírt DVD között... 2 példányban is el lett készítve egy film a Hubble űrteleszkópról még nekem mikor kisebb voltam, de sosem ment a lejátszóban.
Én meg pont hogy imádom ezt a formátumot. Sokkal jobb a minősége, mint az avi -nak. És nekem mindegyik itthoni cuccom lejátssza stb. Számítógépek, SMART TV -k, stb.
Pedig gagyi belépő szintűek, nem a csicsás harapott alma.
Ha netről letöltött filmeket akarsz nézni, akkor ne túlárazott sznob cuccokat vegyél.
Azon még mindig röhögök, hogy egy rohadt laptopon nincs semmilyen video kimenet még egy nyamvadt HDMI sem. :D
Ha olcsón akarod megúszni, vegyél egy androidos TV Box -ot. Külföldről rendelve fillérekbe kerül. Az megeszik minden formátumot.
A formátummal nincs probléma, inkább jó ötlet! Így egy fájl elég a több hangsávhoz és a feliratokhoz is! Mellesleg a 8 éves laptopomon szépen mennek a 1080p-s mkv-k :)
Azért meg ne panaszkodj, hogy a cuccaid nem tudják kezelni, hiszen te választottad azokat. Ha meg nem bírnak el vele akkor ne konvertálj hanem töltsd le ugyanazokat avi-ban.
Van kettő DVD lejátszom, az egyik felvevős is, sajnos nem játsszák le még az avi újabb kódekes filmeket sem, azt írják nem támogatott.
Régebben írt avi-kat szépen lejátszották, aztán az nCore-ról szépen ki tiltották az avi-t ami 100%-ig nem játsszák le, nem tudom mit csináljak velük.
Sajnos egyre kevesebb tévé csatorna is van a DVD felvevőn, régen még volt 55 csatorna is, most már 30 csatorna van. :(:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!