Dell optiplex 7010 boot menüjét hogyan kell beállítani hogy pendriveról történjen?
Figyelt kérdés
Sok régebbi számítógépet telepítettem már újra, de ezekkel az UEFI és Legacy fogalmakkal még nem találkoztam. Valaki eltudná magyarázni lépésről lépésre a Windows 10 operációs rendszer feltelepítését pendriverol?2018. jún. 27. 11:48
1/11 I(L)TECHNO válasza:
Csatlakoztasd az USB pendrive-ot, majd kapcsold be a gépet, nyomkodd az F12-őt, amíg fel nem jön egy boot menü.
Ott már meg kell jelenjen az USB Storage Drive vagy hasonló, kiválasztod és be is bootol róla.
2/11 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, ez alapján a kép alapján melyiket kellene kiválasztani? A kép elkészültekor nem volt bedugva pendrive. Vagy teljesen rossz menüben keresem? [link]
2018. jún. 27. 12:26
3/11 I(L)TECHNO válasza:
Hát, mivel nem volt bedugva a pendrive, így első körben ebből egyiket se válaszd. Mi a helyzet, amikor bedugod a pendrive-ot?
Akkor mit jelez?
4/11 A kérdező kommentje:
Egyelőre még nincs készen a telepítő felrakása a pendrivera. Ahhoz tudnál javasolni valami programot, amivel a win10et feltudnám rá rakni?
2018. jún. 27. 12:34
5/11 I(L)TECHNO válasza:
Persze, a Microsoft hivatalos oldala:
Itt kattints az "Eszköz letöltése" gombra --> letöltöd --> elindítod és követed értelemszerűen a lépéseket.
Lehetőséget ad Bootolható pendrive-ot készíteni.
Ez letölti az aktuális Win10 verziót, majd "kiírja" a pendrive-ra.
Másik lehetőség:
Ha már eleve rendelkezel Win10 ISO fájllal, akkor a Rufus nevű programmal lehet könnyen boot-olhatóvá tenni.
6/11 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors segítséget, a délután folyamán kipróbálom, remélem sikerrel járok.
2018. jún. 27. 12:44
8/11 A kérdező kommentje:
Az általad javasolt módon raktam rá a pendrivera, ezek közül melyiket? Az UEFI vagy legacy módot válasszam? [link]
2018. jún. 27. 18:54
10/11 A kérdező kommentje:
Végül az UEFI módot válaszottam, de sikerrel jártam, szerencsére. Eltudnád magyarázni egyébként a kettő között a különbséget?
2018. jún. 28. 16:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!