Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Az újonnan vett gépem elképesz...

Az újonnan vett gépem elképesztő lassú és memória problémákkal is küszködik, pedig ajánlásra vettem, hogy ez elég jó gép. Kifejtés lentebb. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Szóval egy fél éves gépem van ASUS X540LA-XX267T Notebook.

Azonban lassabb mint a 11 éves előző volt, pedig nincs rajta sem játék, sem általam feltöltött fájlok,vagy programok, egyedül a pdf olvasót tettem rá, meg ma egy adobe photoshop programot... Plusz van rajta vírusírtó és a böngészők. Tehát a gép szinte üres. Leírás szerint 4GB memóriám van és 500GB a merevlemez kapacitása. Most még 396-ot mutat a gép üresnek. A photoshopot nem tudom használni, mert azt írja nincs elég RAM-om és a gép kb állandóan lefagy függetlenül attól hogy éppen hány programot használok és hogy fut e az internet vagy sem... Aki ért ilyesmihez az kérem írjon megoldást. Köszönöm! :)

2018. jún. 5. 09:34
 1/9 anonim ***** válasza:

lapozó fájlok be vannak kapcsolva?

mondjuk 4 GB-os gépet photoshopra nem vettem volna

2018. jún. 5. 09:55
 2/9 Gábor_79 ***** válasza:
Most hány napja használod?
2018. jún. 5. 12:38
 3/9 Alex Fly ***** válasza:
Abból a 4 GB-ból mennyit allokál videomemóriának?
2018. jún. 5. 19:49
 4/9 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs mi az a lapozó fájl vagy hogy mennyit allokál videomemóriának, nem értek az ilyesmihez. Nő vagyok, és semmi közöm a számítástechnikához. És nem photoshophoz vettem a gépet, csak általános használatra, de most szükségem lenne photoshopra, és hát nem tudom használni. De e nélkül is, mint írtam lassabb a gépem mint a korábbi 11 éves, úgy hogy az új fél éves, és nem használom csak napi 1-2 órát.
2018. jún. 6. 09:55
 5/9 szántóvető ***** válasza:
egy dolgot tehetsz:beviszed egy szervizbe,elmondod mi a probléma és majd kitalálnak valamit.ha szoftveres probléma van akkor azt megoldják,ha hardveres hibára gyanakodnak akkor oda kell visszavinni ahol vetted,anélkül hogy szétszednék a gépet.
2018. jún. 6. 10:02
 6/9 anonim ***** válasza:
szia nekem is ez a gondom ASUS X540LA készülékel lassú mint atetü szerintem a 5200 rpm hdd miatt lassú a gép le kell cseréltetni ssd re
2018. jún. 30. 10:12
 7/9 A kérdező kommentje:
Elvittem az ASUS szervízbe, megnézték és közölték, hogy semmi baja, azért lassú, mert ez a gép nem elég jó ahhoz hogy a windows 10 fusson rajta. Ezt még meg is érteném, de akkor mi a f.... teszik rá gyárilag a windows 10-et, ha ahhoz a gép szar? Talán tesztelni kéne a megalkotott gépet mielőtt eladják használhatatlanul...Eleve minek terveznek olyan ÚJ gépet ami az operációs rendszerrel összeférhetetlen...
2018. júl. 9. 18:17
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia Badarság!A windows 10 nek sokkal kisebb a gépigénye mint a társainak!Mint elötte írtam az 5400 fordulatos wincheszter a lassú!!!7200 fodulatos már jó lenne vagy ssd
2018. júl. 10. 16:57
 9/9 anonim ***** válasza:
Elég vicces hogy 4 GB rammal nem megy a Windows 10 :D Nekem 2 GB-al is simán elment
2020. okt. 31. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!