Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi az a "computer bias"?

Mi az a "computer bias"?

Figyelt kérdés
Valaki el tudná nekem röviden és tömören magyarázni, hogy mik azok a "computer bias"? Esetleg erre van valamilyen magyar kifejezés? Mert angolul próbáltam utánakeresni, de mivel nem vagyok egy informatikai zseni, kb a felét nem értettem annak, amit egy angol oldal kiadott. Magyarul semmit sem találtam rá, és nagyon fontos lenne tudnom!! Nagyon sürgős lenne, főleg a magyar fordítása!! Előre is köszönöm!! :)

2018. máj. 29. 21:12
 1/4 anonim válasza:
Az bios.. az maga az alaplapnak a beallitasait takarja amig magaban foglalja hdd, ram, cpu tobbnyire.
2018. máj. 29. 21:28
 2/4 anonim ***** válasza:

Basic Input Output System

Ahogy az első mondja, beállításokat tartalmaz, de pl a processzor mikrokódját is.

2018. máj. 29. 23:34
 3/4 A kérdező kommentje:
Huhh nagyon-nagyon köszönöm, és azt is, hogy gyorsan válaszoltatok! :)
2018. máj. 30. 15:02
 4/4 anonim ***** válasza:

No, azért első kettő figyelembe vehette volna mondatod lényegét, miszerint "angolul próbáltam utánakeresni... ...amit egy angol oldal kiadott"

Szóval a bias az nem bios. :D

A computer bias az a jelenség, amikor azt veszed észre, hogy a program valamit preferál, ami, hogy úgy mondjam, elvileg nem jogos. Például, lenne egy legjobbvásár.hu, ahol beütöd, hogy szappan, és alaposabb ránézésre azt találod, hogy kihagyja a Büdöshunyor márkájú termékeket (természetesen a termék a kezdeti paramétereket teljesíti). Oka lehet a programozó elképzelése is, de egyéb más korlátok, sőt, olyan is, ami a programozás pillanatában még nem lehetett volna felismerni.

Magyar nevét még sosem hallottam.

Hát, ez egy lassúbb válasz volt. :D

Persze, még mindig kérdés, mire voltál kíváncsi...

2018. máj. 30. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!