Egyetemre szeretnék laptopot venni, mit ajánlotok?
Gépészmérnöknek fogok tanulni és szükségem lenne egy főleg odavaló laptopra.
Ár: max 280.000 Ft
RAM: min 8 Gb
ROM: HDD + SSD
Videókártya: min nVidia GeForce GTX 1050 de mindenképp nVidia
Ezeket mondták, h legalább benne kell lennie.
1; A pénz az minden bizonnyal elég lesz.
2; Lehetőleg 1db, 8GB-os modul, legyen hogy aásodik slotba tudj bővíteni.
3; HDD tuti kell? Többet fogyasztana és sérülékenyebb.
4; Tuti kell videókártya? Én tuti nem vennék laptopot játékra...
5; Én 1314 colban gondolkodnék, ami kompakt méret, könnyű és jó eséllyel az akku is sokáig bírja. Esetleg érintőkijelző is hasznos lehet, ha pl OneNote-ba jegyzetelsz.
Szerintem:
1; Tisztességesen csinálni valamit 15 és 17 col is kevés. 24+ kell hozzá, akkor meg mindenképp külső monitor.
Hordozhatóságot azért jelentősen segíti egy 13-14colos méret, 1,5kg alatt.
2; CAD ervező programokról van szó? Ha igen, akkor ott eleve a quadro kártyák játszanak, nem a hagyományosak. Komoly 3Dnél jól jön, egyébként a CPU számolja. (Quadrós laptopok meg inkább 300 fölöttiek)
3; Szerintem egy 250es SSD-n azért elszokott férni az ember... És akkor nem kell HDD, max egy külső. De ezt te mérlegeld. (ne feledd: bármelyik HDD-t könnyen, 5perc alatt kitudod cserélni SSDre, amit külön veszel bele)
4; Konkrétat nem tudok most keresni, arra nincs időm.
Én megnézném a külföldi használt üzleti laptopokat. Kisebb szépséghiba nem számít, ez több százezres árban voltak újonnan. És a DELL vagy a Thinkpad ebben a kategóriában megbízható, erős, örök darab. Az újakkal vigyázz, sok az ócska gagyi, jó drágán, saját tapasztalat.
Pl. ez: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!