Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Egyetemre szeretnék laptopot...

Egyetemre szeretnék laptopot venni, mit ajánlotok?

Figyelt kérdés

Gépészmérnöknek fogok tanulni és szükségem lenne egy főleg odavaló laptopra.

Ár: max 280.000 Ft

RAM: min 8 Gb

ROM: HDD + SSD

Videókártya: min nVidia GeForce GTX 1050 de mindenképp nVidia

Ezeket mondták, h legalább benne kell lennie.

2018. máj. 26. 14:16
 1/7 Derwer ***** válasza:

1; A pénz az minden bizonnyal elég lesz.

2; Lehetőleg 1db, 8GB-os modul, legyen hogy aásodik slotba tudj bővíteni.

3; HDD tuti kell? Többet fogyasztana és sérülékenyebb.

4; Tuti kell videókártya? Én tuti nem vennék laptopot játékra...

5; Én 1314 colban gondolkodnék, ami kompakt méret, könnyű és jó eséllyel az akku is sokáig bírja. Esetleg érintőkijelző is hasznos lehet, ha pl OneNote-ba jegyzetelsz.

2018. máj. 26. 14:48
 2/7 A kérdező kommentje:
Már egyetemre járó haverom tanácsolta ezeket, plusz azt tanácsolta h a 15,6 col legyen. A videókártya sztem a tervező programokhoz fog kelleni (javíts ki ha tévedek). A HDD t tudnám nélkülözni, de SSD t a gyorsasága miatt mindenképp szeretnék.
2018. máj. 26. 16:28
 3/7 A kérdező kommentje:
Esetleg egy konkrét példát tudnál küldeni h milyen gépre gondolsz?
2018. máj. 26. 16:29
 4/7 Derwer ***** válasza:

Szerintem:

1; Tisztességesen csinálni valamit 15 és 17 col is kevés. 24+ kell hozzá, akkor meg mindenképp külső monitor.

Hordozhatóságot azért jelentősen segíti egy 13-14colos méret, 1,5kg alatt.

2; CAD ervező programokról van szó? Ha igen, akkor ott eleve a quadro kártyák játszanak, nem a hagyományosak. Komoly 3Dnél jól jön, egyébként a CPU számolja. (Quadrós laptopok meg inkább 300 fölöttiek)

3; Szerintem egy 250es SSD-n azért elszokott férni az ember... És akkor nem kell HDD, max egy külső. De ezt te mérlegeld. (ne feledd: bármelyik HDD-t könnyen, 5perc alatt kitudod cserélni SSDre, amit külön veszel bele)

4; Konkrétat nem tudok most keresni, arra nincs időm.

2018. máj. 26. 19:32
 5/7 anonim ***** válasza:

Én megnézném a külföldi használt üzleti laptopokat. Kisebb szépséghiba nem számít, ez több százezres árban voltak újonnan. És a DELL vagy a Thinkpad ebben a kategóriában megbízható, erős, örök darab. Az újakkal vigyázz, sok az ócska gagyi, jó drágán, saját tapasztalat.

Pl. ez: [link]

2018. máj. 27. 01:45
 6/7 anonim ***** válasza:
2018. máj. 27. 01:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget
2018. máj. 28. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!