Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Egy HD kijelző lehet szebb,...

Egy HD kijelző lehet szebb, élethűbb, mint egy full HD-s kijelző?

Figyelt kérdés
Neten nézegetem a telefonokat , van amelyik nagyon tetszik , csak az a baj pl a sima kijelzője pl csak HD-s , enyém meg full HD-s , viszont annak nagyobb a kijelzője és képen nagyon szép. Most nem is a felbontásra gondolok , hogy szebb a full HD vagy fordítva, hanem színek száma, szín mélység, élénkség stb..
2018. máj. 17. 09:07
 1/5 anonim ***** válasza:
A képminőséget igazából nem csak a felbontás, a pixelek száma határozza meg. Maga a kijelző minősége is legalább olyan fontos. Tehát szerintem lehet símán szebb akár egy sima HD mint a FullHD.
2018. máj. 17. 09:50
 2/5 anonim ***** válasza:

Képről hogyan állapítottad meg, hogy szebb?

Amúgy lehet, persze.

2018. máj. 17. 10:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Pláne egy telefon kis kijelzőjén nehéz megmondani melyik a szebb. Ott nem is tudsz különbséget tenni a HD és a FULLHD között. Vedd amelyik érzésed szerint jobb...
2018. máj. 17. 11:38
 4/5 Shaddark ***** válasza:

Szerintem is lehet szebb élményindexe.

Am a full hd-s kijelzők mivel nagyobb felbontáson futnak általában erősebb procival is kerülnek piacra.

És ha a gyártó sima hd-t tesz bele nekem abból az jön le hogy az egy spórolósabb készülék lehet.

Én arra következtetnék (nem biztos hogy adott készülékek esetén így is van de nagy rá az esély) hogy ami a full hd-sen simán megy az akadozhat a hd-sen...

Persze ez csak következtetés nem adja magát tényként hogy nem érdemes cserélned de én biztosan nem tenném.

2018. máj. 17. 14:32
 5/5 A kérdező kommentje:
HD kijelzős telokbol több van , mint full HD-bol. Pl mai extra telok még picit jobb is , mint full HD , de mégse 4k még. De én telom mondjuk egy samsung s4. Annak full hd-s a kijelzője, viszont meg fordult a fejembe egy mondjuk 6 inch HD-s kijelző mégis szebb , mint ez a kb 5 inch-es s4. Csak a felbontás ami nem olyan nagy , azért is írtam ki a kérdést , hogy a nagyobb felbontás minden esetben jobb vagy se. És persze HD-s kijelzős telokba is van 8 magos 2GHz proci , az én 4 magos s4-emmel szemben.
2018. máj. 17. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!