Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Valaki magyarázza már el,...

Valaki magyarázza már el, mire jó egy ilyen mini számítógép?

Figyelt kérdés
RASPBERRY Pi 3 Model B

2018. máj. 4. 08:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
megtanulni programozni, olyan mintha azt kérdeznéd mire jó a LEGO Technics.
2018. máj. 4. 08:25
 2/11 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem olyan, azon látod, hogy mire jó, ezen meg nem.
2018. máj. 4. 08:30
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem csak hardveres eseményeket lehet programozni.

Egyébként nekem mediaszerverként üzemel, illetve torrentezek rajta. Erre pont jó, mert olcsó és egy 1A-es 5v-os táp elég neki. 4-5w-nál nem fogyaszt többet

2018. máj. 4. 08:33
 4/11 A kérdező kommentje:
Wow
2018. máj. 4. 08:46
 5/11 anonim ***** válasza:
Kimondottan oktatási célra készültek ezek a kis gépek, de azon kívül is népszerűek. Ha nem szeretnél tanulni vele, nem akarod semmire használni, akkor neked semmire nem jók.
2018. máj. 4. 08:46
 6/11 A kérdező kommentje:

Honnan tudjam, hogy akarom e használni valamire, ha nem tudom mire jó...

Szerinted miért írtam ki a kérdést?

2018. máj. 4. 08:48
 7/11 anonim ***** válasza:

Sokan építenek belőle mindenfélét, láttam már autóba navigációt, lakásba kazánvezérlőt, de van aki biciklis órát épít belőle, vagy épp öntözőrendszert vezéreltet vele.

Ahogy írtam, nekem mediaserver, de nagyon sok benne a lehetőség. A pi3-ba 4 usb port van, integrálva van wifi, bluetooth, van egy hálózati csatolója, egy hdmi kimenete és egy analóg audio kimenete. Kis mérete ellenére sokmindent rázsúfoltak, de így csak mégtöbb a lehetőség. Tegnap láttam videót például rc autó volt építve, annak ez volt a lelke.

[link]

2018. máj. 4. 09:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Jah lehet belőle készíteni valami frankó médiaszervert vagy egyszerűen csak egy egyedi építésű NAS-t, ami tud torrentet seedelni, de még mini asztali gépnek is simán használható egy jó kis Linuxal, ami csendes és kisfogyasztású. Én is gondolkoztam azon, hogy összerakok egy ilyen Raspberry Pi alapú szervert, ami majd NAS-ként és médialejátszóként is fog üzemelni, csak aztán rájöttem, hogy lusta vagyok én már a gép összerakáshoz, szóval a végén egy Synology NAS-t vettem meg.
2018. máj. 4. 12:02
 9/11 anonim ***** válasza:

"Honnan tudjam, hogy akarom e használni valamire"

Baromi egyszerű: általános célú ARM alapú architektúra, csak sokkal kisebb teljesítményű.

Így már okés?

2018. máj. 4. 14:07
 10/11 A kérdező kommentje:
Attól, hogy esetleg jobban értesz valamihez, még nem kell fent hordani az orrod.
2018. máj. 4. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!