Matt led kijelzős laptopok milyenek a szemnek?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert nemrég vettem egy ilyet és a fénye nagyon durván irritálta a szemem, úgy begyulladt tőle hogy azonnal visszaküldtem a gépet a feladónak, pedig mindenféle fényerővel kipróbáltam.
Kinek milyen tapasztalata van? Tényleg ennyire bántják a szemet, vagy csak a nekem küldött gép volt sz@r? Mostanában már szinte csak matt ledes laptopokat látok a boltokban és ha esetleg újat veszek, tudni akarom, mire számíthatok.
2018. ápr. 23. 18:02
1/12 xKakashix válasza:
hát az én laposom is matt led kijelzős és semmi bajom nincs vele, lehet a tiéddel volt baj, de az is lehet, hogy a szemed túl érzékeny.. én pl használok egy szoftvert (f.lux) ami napszaknak megfelelően állítja be a képernyő fényerejét illetve a színek melegségét, nagyon jó én ajánlom
2/12 xKakashix válasza:
plusz a kékfényt is elég szépen szűri ami ugye káros a szemnek
3/12 A kérdező kommentje:
Köszi. Ha új laptopnál is fájni fog a szemem, mindenképp ki fogom próbálni. Az asztali számítógéphez is matt led monitor van, de az nem bántja a szemem (igaz ott mindent be lehetett állítani) és a laptopon hiába állítottam be az éjszakai képernyőmódot, úgy is bántotta a szemem, szóval reménykedek hogy csak a laptop volt fos.
2018. ápr. 23. 18:31
4/12 anonim válasza:
Ez nem lehetett amiatt, mert matt volt a felső réteg.
Egyébként nekem semmiféle gondom nincs a matt kijelzőkkel, pedig már vagy 10 éve használok ilyeneket.
5/12 A kérdező kommentje:
Biztos hogy nem amiatt volt. Mintha valami sugárzást bocsátott volna ki az a hulladék, mintha lángolt volna a szemgolyóm. Ilyen utoljára egy szar katódsugárcsöves monitornál fordult elő, de még ott se volt ilyen durva.
2018. ápr. 23. 21:16
6/12 anonim válasza:
A matt felület azért lehet jó, ha világos környezetben használod, akkor se csillog minden benne, mint egy tükörben. Az LCD kijelzők nem sugároznak. A régebbieknél fénycső van a szélén, nem led, talán az..? Nem hinném, hogy az bármilyen gondot okoz a szemnél.
7/12 A kérdező kommentje:
Vagyis akkor nincs gond ezzel a fajta kijelzővel, csak szar gépet adtak el nekem. Kösz a segítséget.
2018. ápr. 25. 12:28
8/12 A kérdező kommentje:
Végül kiderült hogy nem a kijelző fajtájával van a probléma, hanem a szemem nem bírja a PWM háttérvilágítás villogását, azért gyullad be.
2018. máj. 5. 09:08
9/12 xKakashix válasza:
mondtam én, hogy lehet a szemed túl érzékeny, de legalább kiderült mi a probléma
10/12 A kérdező kommentje:
Na ja. Így már nem is vehetek laptopot.
2018. máj. 6. 12:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!