Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Gamer Notebook lehűtése?

Gamer Notebook lehűtése?

Figyelt kérdés
Van egy ASUS G551V Gamer Notebookom ami valamiért játék közben folyton túlmelegedik akármit játszok. Használok laptop hütőt is de nem sokat segit.Esetleg tudtok mondani valami házi praktikákat trükköket hogy hogy tudnám lehűteni mert konkrétan a 90+ fokot is megüti a processzor. Egy új laptopról van szó szoval nem hinném hogy a pasztával lenne a baj. Mivel nem olcsó laptop gondolom nem kellene ennyire felmelegedni még egy gyenge gépigényü játéktól is. De halottam hogy az asus spórol a hütésen szóval ...jah.******* Nem tudom mi lehetne a megoldás esetleg valami help?

#túlmelegedés #Laptop hütése
2018. ápr. 19. 10:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem a "laptophűtő" nem vált be, két darab fa játékkockával többet értem el. A két hátsó sarkánál alátámasztottam: így egyrészt kényelmesebb nekem, másrészt alatta tud járni a levegő.

Mennyire új? Hol használtad? Nem mehetett tele porral, szösszel?

Elég gáz lenne, ha ennyire rossz lenne a hűtése gyárilag. De sajnos ezt sem lehet kizárni...

2018. ápr. 19. 11:06
 2/5 anonim ***** válasza:

Külső segédprogrammal emelheted a ventilátor fordulatszámát. Továbbá ha enged ilyet az adott gép, akkor csökkentheted a CPU és a GPU feszültségeit.

A paszta meg lehet gond, mivel jellemzően rosszabb fajta szokott az ilyen gépekbe kerülni egy MX-4-hez, vagy egy Hydronaut-hoz képest.

2018. ápr. 19. 12:42
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem hinném hogy teli mehetett porral mivel csak asztalon használtam és a laptop hütő meg emelt szóval alatta rendesen tud járni a levegő.

Kb egy éves lehet a laptop.

A ventillátor fordulatszámáról meg annyit hogy azt úgy tudom hogy a laptop a saját igényeihez vélten növeli vagy csökkenti szóval ha felmelegedik a processzor elméletileg az magának felhúzza maximális fordulatszámra. De javits ki ha tévedek és szoftver neveket is elfogadok :)

Ez egyszerüen amugy hihetetlen hogy egy gamer beállitottságú notebookban nincsen rendesen megoldva a hütés....

Az a baj hogy itteni szervizbe nem merem vinni mert ha szétszedik elmegy a garancia, és a hivatalos szervizébe meg macerás eljuttatni mert külföldön vettem a laptopot és ha beállitok egy ilyen problémával max kiröhögnek...

2018. ápr. 19. 20:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Egy egyéves laptop azért már nem új... Sok helyen évente ajánlják (vagy ahhoz kötik a garanciát) a tisztítást. 1 év alatt elég sok kosz mehet bele.

Egyébként eredetileg (az első pár héttől/hónaptól kezdve) is túlmelegedett?

2018. ápr. 20. 09:33
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem, akkor még minden rendben volt még az akkor ki jött játékokkal is tudtam játszani gond nélkül, ma már meg egy rocket legauetől is felmelegedik, nem merem elvinni valami helyi szervizbe ahogy mondtam mert akkor elvileg eltünik s garancia róla
2018. ápr. 20. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!