Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem megy a seedelés?...

Miért nem megy a seedelés? (nCore)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Új vagyok a torrentezők körében, pár alapfogalmat már tudok. nCore-ról letöltöttem egy játékot, és miután ez megvolt elkezdte seedelni. Őőő csak azt nem értem, hogy miért nem kezdi el visszatölteni hogyha már letöltöttem? Vagy csak úgy kell hagyni, azt lesz ami lesz?

- Feltöltve: 0 B

Feltöltési sebesség: 0 B/s

Feltöltési korlát: végtelen

Továbbá mi az az Arány, aminek meg kell lennie 1nek?

Nézzétek el a tudatlanságom, de inkább megkérdezem, minthogy később kitiltást kapjak, vagy hasonlók.

2018. ápr. 15. 23:55
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Üdv a torrentek világában.

Ha meghívnak/regisztrálsz egy torrent trackerre, az legyen az első dolog, hogy elolvasod a szabályzatot, ez ncoreon a "Wiki", menüben megtalálod.

Ebből kb. minden fontos információt megtudsz, hogy mit várnak el tőled.

Az arány a feltöltött adat osztva a letöltött adattamennyiséggel, tehát ha pl. letöltöttél 60 gigát, és feltöltöttél 30 gigát, akkor pont 0,5 lesz. De ez az ncore-on nem igazán számít, mivel nincs arány alapú rendszer. A szabályzatban is látni fogod: annyit várnak el tőled, hogyha leszedsz valamit, akkor a következő hetekben összesen legalább 48 órán át (vagy nagyobb torrentek esetében kicsit tovább) legyen seedben a torrent, tehát nem számít, hogy egy bájtot se töltesz fel, ha a torrent kliens fut, és írja, hogy seedel, akkor már pörög az idő (megjegyzés: ezt ki lehet váltani 1.0-s arány elérésével is, tehát ha leszedsz egy 2 gigás torrentet, és pl. pár óra múlva vissza is töltöd azt a 2 gigát, akkor már nincs is más dolgod, eleget tettél a követelményeknek, de általában a 48 órát sokkal könnyebb teljesíteni).

Ha rákattintasz az "aktivitás" gombra, ott kiírja, hogy mennyi idő van hátra egy torrentből.

Tiszta arány alapú rendszereket manapság már sokféle ok miatt nem divatos használni, sok a torrentező, gyors az emberek internetje, seedboxok, nincs kinek seedelni, stb, arról nem is beszélve, hogy már régen is egy közel sem felhasználóbarát, tarthatatlan, fos rendszer volt.

Valószínűleg azért nem töltesz fel semmit, mert nincs, aki letöltene tőled. Az ncore egy nagy oldal, nagyon sok a seeder, bőven túlszárnyalják a letöltők számát, így a feltöltésedre egyszerűen "nincs igény". De az is előfordulhat, hogy nem tudnak rádcsatlakozni, ez esetben bizonyosodj meg róla, hogy át van engedve a torrent kliensed a tűzfaladon, és nézz utána a porttovábbításnak (port forwarding). De ha az aktivitások között látod, hogy telik normálisan a seedidő, akkor hagyhatod a pcsába.

2018. ápr. 16. 01:49
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tolti az adott torrentet senki, akkor nyilvan nem tudsz feltolteni
2018. ápr. 16. 13:54
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos infókat, megnéztem telik az idő! Így mostmár értem, és át is nézem a wikit/elvárásokat! Köszönöm a gyors segítséget :)
2018. ápr. 16. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!