Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Fps dropok? A többit lent találod

Fps dropok? A többit lent találod

Figyelt kérdés

Üdvözletem mindenkinek! A sztori úgy kezdődött, hogy kaptam egy asztali számítógépet másfél éve. Előre összerakott volt, mert aki vette nekem nem értett hozzá.

Aztán elkezdtem egy hete játszani a Fortnite nevezetű játékkal, de csak 20 fps-sel futott fixen! A héten új videókártyát vettem, hogy orvosoljam az fps problémákat.

Átalakítóval sikerült megoldalom, hogy működjön, játékon belül optimalizálz beállítással álló helyzetben 100-150 fps között mozog, ám ez nagyon ritka. Jön egy harc, építés és máris élvezhetlen a játék a dropok miatt. A vicc az, hogy teljesen max grafikán is ugyanúgy droppol és teljesen minimum grafikán is ugyanúgy droppol az fpsem. Jelenlegi configom:

-Intel i5-2400

-Geforce gt 1030(Vadonat új)

-4GB ram

-Alaplap nev:Fujitsu D2991-A1

-Tápegység valami kínai istentudja milyen a lényeg, hogy 250Wattos

Köszönöm a válaszokat előre is!

2018. ápr. 14. 20:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Én a kevesebb RAM és a gyengébb videókártya kombinációjára gondolok. Lehet, hogy a 2 együtt okozza ezt, de lehet, hogy nem ez miatt dropolsz. Egyébként pont nem az a lényeg, hogy hány W-os. Ha silány minőségű belseje van, nincs védelme, vagy csak parasztvakítás az a védelem továbbá a hatásfoka alacsony, na akkor aztán mindegy a teljesítmény. Egyébként a 250W-ból nem az egészet tudja leadni a táp, lehet nem elég a gépednek, főleg hogy noname tápról van szó. Ha engem kérdezel, bármilyen gépbe 300-350W a minimum.
2018. ápr. 14. 22:32
 2/4 A kérdező kommentje:
Ha tápot kéne vennem, milyet vegyek, mert megnéztem egy másik számítógépben lévő tápot és az nem megy bele az alaplapba más-más csatlakozásuk van a tápoknak is? O.o
2018. ápr. 15. 09:23
 3/4 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem biztos, hogy nem megy bele. Ha ATX-szabványú tápról van szó, akkor bele fog az menni. Szabvány 24pin-es alaplapi csatlakozó és kábel (alaplap jobb szélén van jellemzően), szabvány 4 (vagy 8)pin ATX 12V csatlakozó és kábel (proci körül találod meg). Egyébként ebbe jó lehet egy olcsóbb 300-350W-os FSP táp akár, vagy Chieftec. [link] - ez pl megfelelne neked.

[link] - segítség a későbbiekre, ha kellene.

[link] - szintén kis segítség. Utóbbi pár linket csak azért szúrtam be, hogy tudj is valamit a témáról.

2018. ápr. 15. 14:17
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszod, megpróbálom beszerezni mihamarabb! :)
2018. ápr. 15. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!