Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi marad a recycle. Bin...

Mi marad a recycle. Bin mappában, a lomtár ürítése után?

Figyelt kérdés
Kb 8 GB eltérés van a lemezméret és az elfoglalt hely között,ezért keresni kezdtem,mi foglalja feleslegesen.Egy program ki is jelezte nekem azt,hogy a recycle.bin körülbelül annyit foglal.Ki lehet ezt valahogyan üríteni?
2010. jún. 12. 11:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Aki esetleg mostanában szeretne erre megoldást találni, az az alábbi linken található hivatalos utasításokat követve egyszerűen elvégezheti!

Egyébként nekem is a D meghajtón volt egy ilyen mappa (már 5,5 Gb) amit így sikerült törölnöm és nem is kell hozzá semmi csak követni az utasításokat, bárki megtudja csinálni! :-D

[link]

2015. okt. 28. 17:41
 12/13 anonim ***** válasza:

De ide is bemásolom:

The reason why search will not display the result is because the folder on the D: drive is hidden. Try this:

1. Click START

2. Click 'Control Panel'

3. At the top left, click 'Classic View'

4. Double click 'Folder Options'

5. Select 'Show Hidden Files & Folders' and uncheck 'Hide Protected Operating System Files'

6. Click 'Apply' or 'OK'

7. Go to your D: drive, find the $RECYCLE.BIN folder, right click > delete

8. Then go back into Folder Options and change the settings back

9. Restart your computer

2015. okt. 28. 17:43
 13/13 Zero-G válasza:

Talán lesz akinek 2018-ban is fontos lehet! :)

Még egyszerűbb a Total Commanderrel:

Beállítások --> Képernyő --> Rejtett fájlok megjelenítése.

Az opcióról parancsikon is létrehozható a TC ikonsorában az alábbi paranccsal:

"cm_SwitchHidSys"

Így egyetlen kattintással felfedhetők/elrejthetők a rejtett fájlok, mappák.

Ezután csak meg kell nyitni a "$RECYCLE.BIN" mappát (ENTER) és törölni a tartalmát. Erre is van egy profi megoldás (nehogy már "visszatöröljem" a fájlokat a Lomtárba): összes fájl kijelölése (*), majd [SHIFT]+[DEL]. Így véglegesen törlődnek a fájlok, a Lomtár megkerülésével.

A [SHIFT]+[DEL] billentyűkombináció tehát máskor is hasznos, de azért oda kell figyelni a használatára, mert az így törölt elemek már nem lesznek visszaállíthatóak (esetleg csak az Undelete paranccsal).

Szerintem nincs jobb fájlkezelő a Total Commandernél, pedig sok Commandert kipróbáltam összehasonlításképpen (előtte Volkov és Norton Commandert nyúztam). Legalább 25 éve használom a TC-t, elengedhetetlen napi szinten - igaz anno még Windows Commander néven futott be Mr. Ghisler programja. Letölthető az úriember honlapjáról, vagy Ambrits Tamás oldaláról. A Shareware kiadás is teljes értékű és nincs időkorlátja a próbaidőszaknak. Aki még nem használja, szokjon rá, megkönnyíti a saját életét. :)

[link]

[link]

2018. aug. 6. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!