A táblázat után, hogy kell törölni a felesleges enter-t?
Hát, nagyon-nagyon bocsi, de én végképp nem tudom követni, miről van szó. Szerintem a hatos hozzászólásod végképp értelmetlen. Miért lenne „enterekkel csúnya egy dokumentum”? Pont fordítva én magam is aláírnám. „Enterek nélkül csúnya egy dokumentum”: Ez egy okos, megszívlelendő tanács, nem mintha érteném, miként vonatkozik az adott problémára. De mindegy is, az ugyanilyen homályos, hogy a térközök, tabulátorok hogyan jönnek a képbe, mi módon helyettesíthetik a „csúnya” entereket, és ezzel miféle kötött formátum követelményeinek tudsz megfelelni. Ezeknek az elemeknek megvan a maguk jól körülírható szerepe. Ahol enterre van szükség, ott egy enter százszor szebben mutat, mint valami tabulátoros taknyolás, stb.
De nincs sok értelme, hogy általánosságokat tornyozzak egymásra; Egyszerűen, nem világos a CÉL. Mi az, amit látni szeretnél? Nem árulsz el semmit arról, hogy mi van a táblázat után, miféle gondot okoz az utána következő enter. Elnézést az otromba feltételezésért, de ami a szívemen, az a Gyakorin: Ez már-már úgy tűnik, mintha nem is a kilóra begépelt kész szöveget szerkesztenéd, hanem beírás közben azonnal formázni is akarnád. Legalábbis olyankor szoktak ilyen furcsa, egy lépéssel tovább már nem vizsgálható problémák előállni, mivel a dokumentumnak nincs további része... De akárhogy is van, szerencsésebb lenne, ha valahová feltöltenél egy mintaszöveget (természetesen nem a dolgozatodat), amelyben látszik ez a probléma, hogy letöltve kipróbálhassuk.
Itt lenne a példa. Igazából az a baj, hogy ha a közvetlen a táblázat alatt klévő bekezdés jelet kitörlöm backspace-szel(mivel del-lel nem tudom), akkor a címsor a táblázat alá ugrik, és ezt kellene valahogy orvosolni, ha megoldható. Az enteres dologt meg úgy értettem, hogy ugye informatikából opl érettségin ha olyan helyen van enter, ahol nem szükséges, mert meg lehet oldani térközzel, de mi mégis enter-t teszünk, arra nem kapunk pontot és szebben is néz ki pl ha bekapcsolnák a "mindent mutat" jelző ikont, hogy nem csupa bekezdés jel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!