Ugyanazt, mint más dolgoknál.
Az ergonómia jelentése megegyezik azzal, amit például a Wikipédiában találtál róla:
...tehát nagyjából annyit tesz, hogy a te kényelmes munkád igényeihez igazodik -- ez általában formai különbséget, esetleg hasznosnak szánt plusz gombokat/kezelőszerveket jelent a hagyományos téglalap-formájú billentyűzetekhez képest.
Az optimális pedig azt fejezi ki, hogy ezt a célt a lehető legjobban valósítja meg.
"Mit jelent a billentyűzetnél optimális ergonómia?"
A lehető legjobban kézre áll.
Nekem egy A4Tech KBS-720 A-Shape billentyűzetem van
-már nem gyártják de bevásároltam belőle :) -
no, az nagyon kézre áll, kényelmes és gyorsan lehet rajta gépelni.
Ahogy a többiek írták.
Az optimális ergonómia azt jelenti, hogy a te aktuális feladatodnak megfelelő.
Nekem például mivel fontos a nagyon gyors gépelés, ezért én egy DataHand kialakítású/típusú eszközt használok.
Olyat, mint a képen amit az üzenet végére belinkelek, csak kicsit modernebb, szabadabban programozható kialakításút.
Hát, mint látod, én is hiába próbáltam, gondolom, hogy a GyK szúr be egy szóközt a zárójel elé -- csuda hasznos, mondhatom. Ha a címsorban kijavítod, látni fogod a képet.
Ez még egy nagyon tisztes mértékkel kialakított dizájn, tényleg kényelmesnek is néz ki. Azonban valaha, egy rövid ideig, szintén az optimális ergonómiára hivatkozva, nagy divatja volt a körívben meghajlított, kézállás szerint törhető, kívánt szögbe emelhető tasztatúráknak, újabb funkciógombsorral és mini botkormánnyal fölszerelve; kábé úgy lehetett velük menőzni, mint manapság a világítós gamercuccokkal. Az ilyesmit nem kell komolyan venni. Azóta kiderült, hogy az ilyen látványos ergonomizálás csak merő parasztvakítás, semmi gyakorlati értéke nincs. Meg aztán már felvágós asztaldísznek sem való: Manapság senki nem akar azzal hencegni, hogy állandóan DOLGOZIK a gépen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!