Hogyan lehetne az Xp feltelepíteni gépre? ( laptop, elég f*ntos lenne )
A haverom megkért rá , hogy csináljam meg a gépét megtudnám csinálni mert már raktam fel operációs rendszert a saját laptopomra win 8 ról win 10 re de viszont az xp-t valahogy nem tudtam felrakni neki win7 home premiuma van és vagy 6 telepítőt le szedtem ami xps és elég soknál azt írta ki , hogy nem kompatibilis a rendszerrel amit feltudtam volna rakni ott meg nem tudtam rá menni a teleptő gombra mert nem engedte nem volt ki emelve a szöveg de viszont az ő laptopja elég gyenge ezek az adatai :
processzor : Genuine Intel (R) CPU T2400 1.83 Ghz
Ram : 1Gb
Rendszer típusa : 32 bites
és ő azt mondta azért rakjam fel az xp-t mert ugye az kevesebbet foglal mint a win 7 és gyorsabb lesz a gépe igaz a gépet azt valamivel feltudtam gyorsítani csak az xp-t nem tudom felrakni . Előre is köszi
Milyen laptop? Az oldalukon meg kéne nézni milyen rendszert támogat.
Ha a HDD SATA, akkor az is lehet probléma, mert az xp nem tartalmaz sata támogatást még. A BIOS-ban szokták átállítani a hdd-nél IDE módra xp telepítéséhez.
Először nézz utána, hogy a gép támogatja-e az XP-t, mert ha nem, nem fogod tudni feltelepíteni.
A telepítésről egy részletes videót itt találsz:
https://www.youtube.com/watch?v=AjvX8dwlUGM
A videóhoz annyit fűznék hozzá, hogy én sokszor telepítettem XP-t, és én mindig adtam meg termékkulcsot.
Ha a telepítővel nem kapsz kulcsot, nézz utána neten ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!