Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi lehet a baja miért nem indul?

Venditésztaburger kérdése:

Mi lehet a baja miért nem indul?

Figyelt kérdés

Kérlek segítsetek!

A mai nap folyamán egyszerűen leállt a laptopom.

Toshiba Satellite L50

Azt írja ki hogy No bootable device- Please restart system.

Ezek előtt pedig hogy hibák elhárítása.

Újraindítottam de ugyanezt írja ki.

Abszolút nem értek a gépekhez azt sem tudom hogyan kell az ,,agyába,, belépni.

Mit csináljak?

Teljesen kétségbe vagyok esve...

Aki tud kérem segítsen!

Köszönöm!

2018. márc. 13. 17:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Kattogó hangot nem hallasz belőle? BIOS-ba ha belépsz (F2, F9 vagy DEL gomb) látja a HDD-t?

Jó eséllyel meghalt benne a HDD amúgy.

2018. márc. 13. 18:58
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen rákattintottam és újra az jön be hogy No bootable- Please restart system :-(
2018. márc. 13. 19:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Mire kattintottál rá? A BIOS-ba be tudtál lépni?
2018. márc. 13. 19:22
 4/5 A kérdező kommentje:

Igen betudtam és a HDD kiírásra kattintottam aztán nagy sötétség és ez a No bootable device kiírás fogadott újra.

Egyszerűen nem tudom mit csináljak...egyik pillanatban zenét hallgattam és vége...

2018. márc. 13. 19:34
 5/5 anonim ***** válasza:

Milyen régi a laptop?Garanciás még?

A HDD is tönkre mehetett, vagy csak a boot szektor megsérült.

Egy másik gépen egy bootolható pendrive-ot linux-al kellene készítened és azzal megnézni, hogy az adataid meg vannak-e.

Telepítő pendrive készítése Windows alatt

Universal USB Installer

Universal USB Installer

Az Universal USB Installer egy ingyenes, nyílt forráskódú megoldás Windowsra, amivel több más GNU/Linux rendszer mellett az Ubuntu telepítőjét is fel tudjuk másolni egy pendrive-ra. Letöltés után azonnal használható, a programnak nincs szüksége telepítésre. Angol nyelvű, azonban használata egyszerű: első lépésként válasszuk ki a legördülő listából a telepítendő rendszert, majd második lépésként tallózzuk be a letöltött ISO fájlt, ha ezt még nem töltöttük le, akkor az Universal USB Installer is le tudja nekünk ezt tölteni. Harmadik lépésként válasszuk ki a pendrive meghajtóját.

[link]

Lubuntu:

[link]

Slacko linux(Ez jobb lehet mert nincs nagy mérete):

[link]

2018. márc. 13. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!