Mi lehet a baja miért nem indul?
Kérlek segítsetek!
A mai nap folyamán egyszerűen leállt a laptopom.
Toshiba Satellite L50
Azt írja ki hogy No bootable device- Please restart system.
Ezek előtt pedig hogy hibák elhárítása.
Újraindítottam de ugyanezt írja ki.
Abszolút nem értek a gépekhez azt sem tudom hogyan kell az ,,agyába,, belépni.
Mit csináljak?
Teljesen kétségbe vagyok esve...
Aki tud kérem segítsen!
Köszönöm!
Kattogó hangot nem hallasz belőle? BIOS-ba ha belépsz (F2, F9 vagy DEL gomb) látja a HDD-t?
Jó eséllyel meghalt benne a HDD amúgy.
Igen betudtam és a HDD kiírásra kattintottam aztán nagy sötétség és ez a No bootable device kiírás fogadott újra.
Egyszerűen nem tudom mit csináljak...egyik pillanatban zenét hallgattam és vége...
Milyen régi a laptop?Garanciás még?
A HDD is tönkre mehetett, vagy csak a boot szektor megsérült.
Egy másik gépen egy bootolható pendrive-ot linux-al kellene készítened és azzal megnézni, hogy az adataid meg vannak-e.
Telepítő pendrive készítése Windows alatt
Universal USB Installer
Universal USB Installer
Az Universal USB Installer egy ingyenes, nyílt forráskódú megoldás Windowsra, amivel több más GNU/Linux rendszer mellett az Ubuntu telepítőjét is fel tudjuk másolni egy pendrive-ra. Letöltés után azonnal használható, a programnak nincs szüksége telepítésre. Angol nyelvű, azonban használata egyszerű: első lépésként válasszuk ki a legördülő listából a telepítendő rendszert, majd második lépésként tallózzuk be a letöltött ISO fájlt, ha ezt még nem töltöttük le, akkor az Universal USB Installer is le tudja nekünk ezt tölteni. Harmadik lépésként válasszuk ki a pendrive meghajtóját.
Lubuntu:
Slacko linux(Ez jobb lehet mert nincs nagy mérete):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!