Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Most a mikrofon a rosz vagy mi?

Lord Hyper kérdése:

Most a mikrofon a rosz vagy mi?

Figyelt kérdés
Anyukámnak van egy régi mikrofonja. Azt bedugtam a gépbe és ráraktam egy kis erősítést. És vettem föl vele a videót és hallottam hogy valami zene szól belőle de én biztosra tudom hogy a környezetembe nem szolt zene és én sem szeretem nem is ismerem azt a zenét. Azt hozzáteszem hogy anyukám abba énekelt mert ez egy stúdió mikrofon. És egy csomó átalakítóba van dugva. Ha valaki tud ebben segíteni azt megköszönöm mert nagyon kíváncsi vagyok mi lehet ennek az oka .
2018. márc. 8. 22:34
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Mikrofon, "átalakítók" gyártója, típusa esetleg kép róla?

Feltételezem, mivel "stúdiómikrofon" és "csomó átalakítóba van dugva", valamilyen kondenzátor-mikrofonról van szó, aminek fantomtáp kell.

De arra gyanakszom, hogy a hosszú kábelezés egyféle antennaként viselkedik, és az erősítő egyféle középhullámú vevőként:

[link]

[link]

2018. márc. 8. 23:47
 2/2 tabaki ***** válasza:

Szinte biztos, hogy a fentiről van szó. Ma már nem dívik a detektoros rádiók fabrikálása, pedig azon keresztül megtapasztalhatnád, hogy milyen meghökkentően egyszerű eszközökkel ( [link] ) befoghatók és hanggá alakíthatók a rádióhullámok. Nem is merek tippelni, hogy egy mai mikrofonbemenet mennyivel érzékenyebb, mint egy nyolcvan évvel ezelőtti fejhallgató, de teljesen hihető, hogy egy hosszú vezeték befogja az adást.

Az első linkhez kapcsolódva: Az velem is többször megtörtént, hogy az egyébként néma hangfalba egyszer csak beleüvöltött valami taxis. Mondhatom, kellemes élmény nyáresti mélázás közben.

2018. márc. 9. 01:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!