Sokat hallani mostanában hogy keresik az informatikusokat. Megéri elmenni egy ilyen irányú szakképzésre?
Mondjuk egy 8 hónapos intenzív, nappali rendszerű tanfolyamra 800.000 ezerért?
Előtte informatikát tanultam csak aztán másfelé sodródtam. Viszont eléggé vonzóan hangzanak a cégek ajánlatai.
Mekkora eséllyel találnék munkát kvázi kezdőként.
Leginkább a webprogramozás/fejlesztés vagy a mobilalkalmazás-fejlesztés érdekelne.

Ez a sajtóban tálalt "200.000 informatikus hiányzik, menj el informatikusnak, mert azzal egyből kezdőként sokat lehet keresni"-mantra kissé túlzó.
Igen, van igény informatikusokra,de nem mindenhol, nem olyan mennyiségben és nem olyan kvalitással, mint a sajtó állítja.
A képzések hasznosak lehetnek, de ne várd a sült galambot a szádba.Nem lesz automatikusan jól fizető állásod. "Webprogramozókból" Dunát lehet rekeszteni.
Szóval ne legyenek hamis illúzióid.

Hardveres, hálózatos, szerver/adatbázis/hálózat adminisztrátor.
Az alkalmazások DÖNTŐ többsége nem web alapú, nemértem mért nyomják ennyire ezt a vonalat.
200.000 informatikus? kb 2 nullát elnyomott aki írta
(6500 fős cégnél voltam huszadmagammal, de 90 telephelyre)

#3: A hivatalos jelentés ( [link] ) 22000 potenciális jövőben betölthető informatikus munkahelyet említ, de a sajtóban láttam már 200000-es számot is. Meg junior fejlesztőnek 400000-es kezdőfizetést. ;)
"Az alkalmazások DÖNTŐ többsége nem web alapú, nemértem mért nyomják ennyire ezt a vonalat. "
Azért, mert ez egy mostanában eléggé felkapott fejlődő iparág. És mivel relatíve könnyen tanulható sokan tanulgatják,ezzel felhígítva a piacot (ezért mondtam, hogy webprogramozókból Dunát lehet rekeszteni). Szóval ámbár akár el lehet helyezkedni benne, de ne legyenek hamis illúziói a kérdezőnek e téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!