Asus x550j laptop becrashel játék közben?
Talán a 3. eset, hogy ez történt, miközben játszok (2-szer Overwatch esetén, körülbelül 1 hónapja, most pedig Fortnite játék közben, mind2 legalacsonyabb grafikán).
Játék közben hirtelen elmosódik a kép, mintha a mátrix jelenne meg a gépen (nem nagyon tudom leírni szavakkal), mindenféle színnel, közben pedig ilyen nagyon magas hang pittyeg/zúg, csak a bekapcsoló gombbal tudom leállítani a gépet ekkor.
Az 1 hónappal ezelőtti ilyen esetek azt hittem elmúlnak, mert elvittük szervizbe a gépet (nem ez miatt, hanem mert melegedett a laptop akkor is, amikor nem kellett volna), és ki is cserélték benne a termál modult. Azóta figyelem a CPU hőmérsékletét, játék közben általában 60 és 70 fok között mozog. A mostani crash 20 perc játék után volt, szóval szerintem nem a túlmelegedés volt az oka.
Valakinek van ötlete, mi lehet ez, hogy lehetne kijavítani?

" becrashel "
Tudnál erre egy normális MAGYAR kifejezést? (van!)
"ki is cserélték benne a termál modult"
Na ez az ami NINCS benne. Laptopban se!
"hirtelen elmosódik a kép"
Ez amúgy RAM/VGA hibára utal. Ha melegedési gondok is voltak, akkor inkább az utóbbi.
#1-es: 2 napja raktam újra a windows-t, vele együtt a geforce experience-t is.
#2-es:
1. sajnálom, ha megbántottalak ezzel a kifejezéssel...
2. az Asus hivatalos szervizében konkrétan ezt mondták, amikor elhoztuk a gépet, hogy termál modul csere volt. Én nem értek hozzá, ezért írtam ezt, gondolom ők igen, de valamiért így fogalmaztak.
3. mi az a VGA gond? Nem hallottam még ezt, csak mintha ilyen kék kábel rémlene, amivel a monitorok csatlakoznak a számítógépekhez.
Ilyennel szerintetek érdemes elvinni szervizhez? Még fél évig garanciális. Én attól félek, hogy az nem tett jót neki, hogy sokáig akkor is játszottam, amikor fel volt melegedve. (Ezt úgy értem, hogy már az eleje óta [vadonatúj korában] minden játéknál felmelegedett, de azelőtt soha nem volt laptopom, ezért nem tudtam, hogy ennyire rossz a helyzet, mert azt mondták, mindegyik melegszik, de 1 évre rá derült csak ki, hogy ennyire mégsem szoktak [egy ismerősöm vette észre], azután vittem szervizbe.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!