Cryptominer reklámok helyett?
Engem személy szerint nem zavarna, ha leváltaná a miner a reklámokat, persze nem 100-on pörgetné a procit, hanem mondjuk 25-ön, vagy mindenki saját maga döntené el egy böngészőbe beépülő modullal.
A legtöbb ember úgy is adblockert használ, szóval a site-üzemeltetők még lehet jobban is járnának vele, mert ez nem lenne annyira zavaró, mint az összevissza ugráló reklámok, ablakok stb.
A korlátozást meg szerintem úgy is meg lehet oldani, hogy ha pl 30% felett akarja használni a procit, akkor a vírusirtó blokkolja, mint most is.
És a Google monopol helyzetét is megingatná kicsit, nem lennének annyira rá utalva az üzemeltetők.
Mi a véleményetek erről?

Nem látogatok olyan oldalakat, amikről sejthető, vagy akár tudható is, hogy bányászatra használják a látogató eszközét. Hogy miért?
A laptopom bőven a bányászláz előtt készült, még csak a 64 bites architektúrával sem lehet benne találkozni. A reklámok is megterhelik elég szépen ott, ahol engedélyezem őket, a bányászat meg ki is fektetné. Nem is beszélve a megemelkedett fogyasztásról, ami sokat segít a hosszabb akkumulátoros üzemidő elérésében.
A telefonom már azért jobban bírja a terhelést, viszont. Megint csak az akkumulátoros üzemidő látná kárát, emellett kifejezetten örülnék, ha nem avanzsálna át kézmelegítővé a terhelés hatására, és nem okozna ezzel további problémákat.
Asztali gépen még csak-csak elmenne, mert van benne bőven tartalék, viszont ez meg nekem pörgetné meg a villanyórát, pláne ha mondjuk a VGA-t használná-e célra. Így meg egyszer fizetnék az oldalnak, meg egyszer a szolgáltatónak, ugyan azért a dologért.
Azt meg hiú ábránd feltételezni, hogy lehetőséget adnának arra, hogy te szabályozd a bányászat sebességét. Ráadásul biztos lehetsz benne, hogy ki lehetne ezt kerülni, vagy mondjuk az oldalaknak lehetőségük volna némi támogatásért cserébe figyelmen kívül hagyni a kapcsolót. Mindemellett mégis ki fejlesztene le egy egységes platformot egy ilyen célra, globális szinten? Van egy tippem, hogy a válasz az Alphabet lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!