Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit csináljak vele?

Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
Be dugtam a gépbe a pendrivet, és zenét tettem rá, utána ki húztam, és vissza, és nem olvassa be a gép .

2018. febr. 11. 16:13
 1/8 A kérdező kommentje:
??????????
2018. márc. 18. 00:21
 2/8 anonim ***** válasza:

Mielőtt kihúztad volna a pendrive-ot, elvégezted a hardver eltávolítása műveletet?

Mert a közhiedelemben az él, hogy nem szükséges megtenni, mert a "mai" pendrive már kibírja, de ez nem feltétlenül van így. A pendrive-ok 95%-a a mai napig tönkremehet attól, ha nem megfelelően vannak eltávolítva.

2018. márc. 18. 01:46
 3/8 A kérdező kommentje:
A.a , de nem hiszem , hogy ettől menne szét , de mondjuk egyszer megcsináltam , mert amikor be dugtam a pendrive-ot , akkor igy kihúztam meg be dugtam a pendrive-ot , és lehet azért is lehetett valami , de nem tudsz rá valami megoldást, mert nem vertem szét a pendrive-ot vagy stb... , szval jónak kéne lennie , csak rossz, az viszont tény, hogy nem kizárt , ludas vagyok én is ebbe a dologba.
2018. márc. 18. 09:46
 4/8 A kérdező kommentje:
Beolvassa, csak ismeretlen eszközként , és , hogy nem tudom megnyitni ..
2018. márc. 18. 09:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Hát, ennek pedig így lőttek.

Esetleg formázni nem tudod?

2018. márc. 18. 10:35
 6/8 A kérdező kommentje:
A.A , hát de biztos , nem megy tönkre..
2018. márc. 18. 11:35
 7/8 anonim ***** válasza:

Pedig, mint mondtam (#1 vagyok) ez az egyik legnagyobb tévhit, hogy "á, ennyitől csak nem megy tönkre"...DE!

Ez pontosan elég neki! A "hardver eltávolítása", a csatlakozás megszűnéséig letiltja az USB port áramellátását, de nem hirtelen, hanem fokozatosan (nekünk ez egy másodperc, de elektronikai szemlélettel nagyon sok) csökkenti 0-ig. Amennyiben ez nem történik meg, úgy áram alatt húzod ki a pendrive-ot. Ezzel gyakorlatilag kisütöd benne az alkatrészeket. Lehet hogy már az első alkalommal kisülnek, de lehet hogy csak a századik alkalommal. Ezért vannak akik azt mondják, hogy nem árt neki. Mert még nem jutottak el odáig. Az, hogy ez hanyadik alkalommal történik meg, az az alkatrészek minőségétől függ (aminek semmi köze a márkához és az árhoz)!

Megpróbálhatsz rajta egy formázást. Ha szerencséd van, akkor nem sült ki a chip, csak egy kis gát égett bele. Akkor lehet, hogy használható lesz, bár az már biztos, hogy nem a teljes terület.

2018. márc. 18. 12:21
 8/8 A kérdező kommentje:
O.főm is üzeni , h jól mondtad,és ügyes vagy...Az is baj , h nem jeleniti meg magát a fájlkezelőben a pendrive-ot se.. Szval még nézzem meg Linuxos gépbe is .. Neked valami ötleted??
2018. márc. 27. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!